-
Klasyfikacja wtryskkiwaczy JTD
Witajcie!
Potrzebuje pomocy z układem zasilania...
Klasyfikacja wtryskiwaczy, temat pamiętam poruszany przez kogoś ale bez odpowiedzi.
Posiadam wtryski klasy 2, w FES brak jakiejkolwiek informacji, parametr pusty.
Podczas próby nadania klasy:
EXECUTING ADJUSTMENT...
Klasyfikacja wtryskiwaczy
Old value:
New value: Klasa 2
WYKONANIE NIEUDANE
Kolejna sprawa tyczy sie korekty dawki, co to i do czego służy? wstępnie wyczytałem że dotyczy to zmniejszenia drgań silnika, oczywiście w FES:
Korekta paliwa (cylinder 1): mg/i
Korekta paliwa (cylinder 2): mg/i
Korekta paliwa (cylinder 3): mg/i
Korekta paliwa (cylinder 4): mg/i
Proszę o pomoc
odczuwam wzrost spalania, kopcenie na czarno oraz osłabienie auta.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
u mnie bylo kiedy to samo, nie mialem ustawionych klas, potem niby udalo mi sie w fiat ecu scan to zrobic i ostatnio zobaczylem ze mam klase 2, wczesniej widzialem 3 w sumie jezeli chodzi o spalanie to zbyt wielkiej roznicy nie zobaczylem - znaczy sie u mnie dalej jest duze spalanie ale niedlugo mam zamiar jechac na przeglad wtryskiwaczy takze bedzie wiadomo co i jak
-
Powiedz mi dokładnie jak to zrobiłeś (ustawiłeś klasy)?? Próbowałem 2 kablami VAG/KKL i ELM327 i nic a nic.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
tam w fiat ecu scan jest taka opcja juz nie pamietam, wpierw mialem klase 3 potem zrobilem zmiane wyskoczylo ze nie zmienilo ale potem jak sprawdzalem to pokazywalo 2
takze nie wiem czy sie zmienilo czy tez jakies przeklamanie tam bylo
-
Użytkownik
Alfista
Mam pytanie. Co oznaczają klasy wtryskiwaczy?
-
Własnie... jak to sprawdzacie??
-
Podłączasz auto do kompa (kabel VAG/KKL lub ELM327)i patrzysz na parametry ECU w programie np FiatEcuScan:
Injector 1 class
Injector 2 class
Injector 3 class
Injector 4 class
-
a jeżeli stan z FiatEcuScan jest inny niż np. wtryskiwacze, to jak to sprawdzić na wtryskach?
-
Zdejmujesz osłone silnika i na wtryskach masz numery w kółkach, raczej "2"
-
Użytkownik
Alfista
Dobrze. Teraz inne pytanie. jakie klasy oznaczają lepsze wtryskiwacze? który numer ozncza iż wtryskiwacz jest najlepszy wg. klasyfikacji producenta tj. 1, 2, 3 czy 4?
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia