W mojej 159 są źle ustawione spryskiwacze przedniej szyby. Kierują strumień płynu centralnie w pióra wycieraczek. W jaki sposób można je odpowiednio ustawić? Na pierwszy rzut oka nie ma żadnej regulacji...
Pozdrawiam.
- Rafał
W mojej 159 są źle ustawione spryskiwacze przedniej szyby. Kierują strumień płynu centralnie w pióra wycieraczek. W jaki sposób można je odpowiednio ustawić? Na pierwszy rzut oka nie ma żadnej regulacji...
Pozdrawiam.
- Rafał
Było już o tym kilka tematów i rzeczywiście wygląda na to, że nie ma regulacji, niezła lipa :/
Na szczęście u mnie dobrze pryska.
Pozdrawiam serdecznie
nie ma regulacji...można ewentualnie podłożyć coś między maskę a spryskiwacz, żeby pryskały niżej ( u mnie walą aż na tylną szybę) ale w górę to można tylko korygować ustawieniem maski. Skoro u Ciebie pryskają za nisko to może ktoś właśnie tak korygował strumień spryskiwaczy
Born to be wild.
Dzisiaj rozwiązałem problem.
Okazało się, że były zamontowane na odwrót... Przełożyłem je tak jak mają być i strzelają całkiem nieźle.
Pozdrawiam.
- Rafał
TZN. przełożyłeś lewą stronę z prawą ?
Ktoś grzebał przy spryskiwaczach ?
mi strzelaja na dach i nie mam problemu chyba ze taki ze jak umyje auto i jest czyste to delikatnie naciskam spryskiwacz zeby mi dachu nie popapral plyn![]()
To czemu piszesz, ze były zamienione?