Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Temat: Alfa Romeo 159 SALON,BI-XENONY,SKÓRA,NAVI,DVD

kaktus1204
    Gość

Question Alfa Romeo 159 SALON,BI-XENONY,SKÓRA,NAVI,DVD

Witajcie drodzy Alfaholicy. Jestem tu nowy i bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam!

W moim profilu widać wyraźnie czym jeżdżę i całe życie zawsze miałem auta z koncernu VAG. Niemniej w życiu każdego prawdziwego fana motoryzacji musi pojawić się Alfa Romeo. Toteż szukam takiego auta ponieważ najwyższa pora się "odniemczyć". Znalazłem takie autko:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C21234322.html

Zadzwoniłem i pan generalnie mówi, to co chcę usłyszeć. Przyznał nawet, że cały bok malowany ale uszkodzenie było tylko powierzchowne.

Czy ktoś z Was mógłby mi doradzić ewentualnie (jeśli mieszka blisko miejscowości Oborniki) sprawdzić jak to auto wygląda na żywo?

Ogromne dzięki z góry za pomoc i wszelkie wskazówki.

Jeszcze raz pozdrawiam,
    Tomasz (kaktus)

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

200KM a nie 210KM
    z opisu przezabawne:
    CHROMOWANE KLAMKI
    ELEKTRYCZNA TYLNA KLAPA NA PILOTA

Jak krajowe auto i serwisowane to niech daje VIN, sprawdzaj i oglądaj!!

Jak dobra sztuka to długo się nie utrzyma !!

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

2.4 z Polski i nie golas z 2006 i za mniej jak 35 ?
    gdybym był na kupnie poważnie bym się zainteresował ---- i pytał o "przygody"
    a potem reszta

no i jak wyżej - o vin poproś ( historia serwisowa do sprawdzenia w ASO )

kaktus1204
    Gość

Domyślnie

Dzięki za wskazówki. Działam w temacie. Jeśli będzie wszystko OK to dołączę do grona alfaholików ;-)

---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 13:04 ----------

...po temacie - DO ZAMKNIĘCIA. Chłop auto sprzedał!

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Może nie do zamknięcia Tą widziałeś:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-jtd...C20819047.html
    Wygląda przyzwoicie i cena adekwatnie wyższa
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

kaktus1204
    Gość

Domyślnie

Temat podałem do zamknięcia przez wzgląd na ścisłość - Alfa z tytułu tematu już jest out ;-)

Znalazłem inną...
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=5

Wczoraj osobiście oglądałem ją ponieważ byłem w Niemczech sprzedać swoje auto.

Auto jest absolutnie w perfekcyjnym stanie. Nic nie stuka, nic nie puka i auto super "trzyma się kupy"
    Facet, wymienił już dwumas, kompletne sprzęgło, a nawet zajął się wtryskami - jeden z nich nie dawał rady i został zregenerowany w BOSCH'u.

Napisane jest w ogłoszeniu, że auto jest zadbane i rzeczywiście tak jest. Zero jakichkolwiek uszkodzeń tak na zewnątrz jak i wewnątrz.

Niemniej są też pewne kwestie:
    Stoi na parkingu od sierpnia - tarcze przednie bardzo skorodowane - raczej się już nie dotrą.
    Dziwnie słabo świecące przednie światła - nie wiem czy to już taka natura świateł w tej alfie czy być może coś nie tak (sam jeździłem passatem na biXenonach - które świeciły na szóstke z plusem).
    Należy wymienić rozrząd bo jeszcze nie było to robione.

Co radzicie? ;-)
    Pozdrawiam!

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

A za jaką cenę chce się tego auta właściciel pozbyć? Wywoławcze 9000 Euro to przy dzisiejszym kursie będą okolice 38700 PLN za samo auto - do tego akcyza, tablice wyjazdowe, powrót, przegląd, tłumaczenia, recykling, rejestracja auta - licz na okrągło 2500 PLN. 41 tysięcy za Alfę 1.9 JTDm z 2006 roku w takim wyposażeniu? Trochę droga jak dla mnie.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

kaktus1204
    Gość

Domyślnie

Co do ceny, to rzeczywiście nie jest najtaniej. Cena jest dosyć wysoka ale auto ma pewną historię i ważne elementy (dwumas i kompletne sprzęgło, wtryski) ma wymienione. Wszystko potwierdza facet dokumentami/rachunkami. Z resztą sam osobiście przejechałem się tym egzemplarzem i byłem pod wrażeniem. Stan określam na perfekcyjny. Zbyt ubogo nie jest wyposażona takie rzeczy jak pełna elektryka, lusterko fotochromatyczne, czujnik zmierzchu/deszczu, navi ma...Facet założył nowe opony letnie i dorzuca komplet kół zimowych 16" (stal + kołpak). Obserwuję nasz rynek krajowy i tam znajduję na przykład:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-159...C21380347.html

Uderzająco podobna do tej, dla której założyłem ten temat - ta sama miejscowość(bardzo mała miejscowość), ten sam silnik, niemal identyczne wyposażenie - czyżby zbieg okoliczności?

Obserwując te wszystkie "ślicznotki i perełki" z ogłoszeń zaczynam się zastanawiać czy nie będzie lepiej zapłacić więcej ale mieć pewność, że pojazd jest w porządku.

Luqaswagen
    Gość

Domyślnie

Też miałem ochotę na tą Alfę, w sumie to miałem jechać ale się spóźniłem bo facet sprzedał ją lokalnie. Widać od razu że facet kupił na handel, cena do tego zachęcała, facet parę tysiaczków zarobi na czysto i tyle, ale nie musi oznaczać że auto nie jest godne uwagi. Jedyne co to mi się rzuca w oczy wymieniona poduszka kolanowa kierowcy na czarną a powinna być kremowa, no i fotel kierowcy już mocno wysłużony (trochę nieadekwatne do przebiegu, chyba że facet był słoń) no i szwy skóry na boczku już po puszczały, ale tak to jest naprawdę ok, praktycznie max wypass.

kaktus1204
    Gość

Domyślnie

Dzwoniłem dziś do niej. To jest dokładnie ten sam samochód. Bity był całą prawą stroną-lampa,błotnik, drzwi przednie i tylne,tylny błotnik. Wszystko malowane/wymienione. Jest dla mnie bardzo podejrzana, między innymi z powodów,które Ty wymieniłeś.