jak w temacie chcę kupić żarówki, jakie żarówki polecacie?;p
jak w temacie chcę kupić żarówki, jakie żarówki polecacie?;p
w kategorii cena/jakość to philipsy premium +30% (standardówki philipsa) a jak masz na to wiecej $$ to kup sobie jakieś lepsze byle markowe. Obecnie testuję philipsy blue vision .... światło troche bardziej białe, ale duzej różnicy nie ma w porównaniu do standardowych żrówek. Poprzednie bluevisiony wytrzymały ok 500h świecenia. Kolega testował nightbreakery .. ładnie świeciły, ale miały krótką żywotność.
Pozdrawiam - Brt
Hmm... Pytanie brzmi czy chodzi o jakieś konkretny typ żarówki czy o całokrztałt firmy. Jeżeli chodzi o podstawe H7 to powiem tak na początku miałem Philipsy Blue Vision po miesiącu padły, kupiłem chińskie błękitne badziewie wytrzymały 3 miesiące i co zaskakujące różnicy w jakości światła nie widziałem. A wczoraj założyłem Osramy Cool Blue - ale o trwałości się nie wypowiem. Ogólnie podobno te wszystkie błękity mają dużo niższą żywotność ale na Philipsach to się starsznie zawiodłem - może tak się tarfiło - chociaż mam znajomego co założył (jak się dowiedzialem po zakupie) Osraymy i pojeździł 2 miesiące a na jakis bezmarkowych z marketu gania już pół roku więc to chyba nie ma regóły a co do jaości świecenia ja różnicy nie zauważam. Natomiast do postojówki polecam LEDy Can Bus - rok ganiam bez problemu, kierunki mam założone Osramy kolory tęczy a przy włączonym kierunku pomarańcz jest bardzo soczysty i wyrazisty. Na tył polecam Bosha i to wszystkie kierunki, stop czy mijania rok ganiam i żadna się nie przepaliła.
ja już w drugim kolejnym aucie na "krótkich" mam Osram Nightbreaker i jestem bardzo zadowolony. Na pewno świecą lepiej niż jakieś zwykłe firmy "krzak"(bo takie właśnie wyjąłem przy wymianie). Porównania z innymi firmowymi(philipsy blue vision itp.) nie mam, bo nie używałem.
Co do żywotności to w Fiacie Bravo Osramy miałem ponad rok i jak długo dalej służyły to nie wiem bo auto sprzedałem. W Alfie mam ok 8 miechów i póki co świecą
Ja dzisiaj założyłem Osram Nightbreaker Plus, wcześniej miałem Tungsram Megalight +90 i wytrzymały prawie półtora roku.
polecam H7 ja kupiłem jakąs na orlenie i świeci![]()
haha
Tungsram Megalight +90 wytrzymał u mnie tez około półtora roku,jakies 50 tys km.Światło o niebo lepsze niż standardowe. Teraz kupiłem Philips-y,nie wiem jaki model,te z chromowanymi cokolikami,z półki wyżej niż BlueVision,zobaczymy jak sie będą sprawować znaczy jak długo bo światło jest zaje.....te,chociaż siedza teraz w soczewkach to pewnie tez ich poniekąd "wina"![]()