Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [146] Katalizator

xaraf
    Gość

Domyślnie [146] Katalizator

Zabieram się niedługo do wymiany wydechu, który powoli daje już znać o sobie. Końcowy to prawdopodobnie będzie dedykowany Supersprint (dostępny w Intercarsie), środkowy chyba Polmostrów, dwururkę ostatnio wymieniałem, więc pozostaje jeszcze nierozstrzygnięta kwestia katalizatora. Obecny ma już najechane około 150 tyś. i słychać w nim od czasu do czasu delikatne grzechotanie.
    I teraz pytanie: czy macie jakieś doświadczenia z uniwersalnymi katalizatorami Bosal'a? Nie interesują mnie raczej półśrodki typu strumienica, czy wspawanie rurki. Chcę jak najbliżej zbliżyć się do seryjnych rozwiązań i nie mieć problemu przy przeglądach. Każda opinia mile widziana :wink:

czart79
    Gość

Domyślnie

katalizatorami Bosal'a
    Kolego, Bosal w wydechach to tak jak firma odzieżowa Adadas, Reebek albo elektroniczna Panasonix. Nazwa oryginalna to Bossal!

Widziałem na allegro katalizatory bosala po 140zł. Uważam je za zwykłą tandetę.
    Nowy katalizator kosztuje od 500zł. bo wkłady mają domieszkę platyny. To po prostu nie może być tańsze.

Jeśli XSARAF kupi uniwersalny zamiennik bosala, to bardzo prosze o opinie. Najlepiej podjechać na analizę spalin. To chyba jedyny precyzyjny test katalizatora.

xaraf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał czart79
    katalizatorami Bosal'a
    Kolego, Bosal w wydechach to tak jak firma odzieżowa Adadas, Reebek albo elektroniczna Panasonix. Nazwa oryginalna to Bossal!
    O Drogi Kolego, to teraz pojechałeś po bandzie Polecam udać się na stronę KLIK i dopiero wtedy wygłaszać takie teorie...

Również tekst o wkładzie z platyny, też jest conajmniej chybiony, ponieważ te katalizatory o których mówimy mają wkłady metalowe, a nie porcelanowe i technologia ich wytwarzania jest zupełnie inna (czyt. tańsza)

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Chyba to ten Bossal to właśnie taki ADADAS :mrgreen:
    Ja bym założył ten z metalowym wkładem.

czart79
    Gość

Domyślnie

Przyznaję, mój błąd. Strzeliłem literówkę w nazwie.
    Ale jeśli chodzi o wkład to jest uszlachetniany. Niektóre warsztaty skupują te zużyte wkłady po 150zł za 2kg. )

Niech któryś założy taki katalizator i podjedzie na spalinki. Wtedy będzie wiadomo!