Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Pomoc przed kupnem, opłaca się (Alfa Romeo Gtv)

Adrian506
    Gość

Domyślnie Pomoc przed kupnem, opłaca się (Alfa Romeo Gtv)

Witam, od niedawna zacząłem szukać Alfy Romeo, do gustu mi przypadła Alfa Romeo Gtv i mam kilka pytań co do kupna tego auta a mianowicie chodzi mi o ten egzemplarz http://otomoto.pl/alfa-romeo-gtv-naj...C21610797.html , mieszkam od miejsca zamieszkania sprzedającego ok. 700km więc trochę drogi jest i stąd kilka pytań ode mnie, do Was :

1. Czy ktoś widział/oglądał/zna owy samochód i czy jest sens jechać tyle kilometrów po to auto,
    2. Na co uważać przy kupnie,
    3. Wydatki na pewno będą nieuniknione po zakupie auta, ale czy dużo one wyniosą (chodzi mi tylko o cenę mniej więcej), wiadomo trzeba wymienić rozrząd, płyny itd.
    4. Samochód do najnowszych nie należy, więc kolejne pytanie jak z awaryjnością tego modelu?

Ogólnie taka Alfa Romeo była moim marzeniem od dawien dawna, a marzenia są po to żeby je realizować, teraz mam taką możliwość

Przeszukałem trochę forum, troszeczkę się dowiedziałem, ale chciałbym się dowiedzieć informacje na temat tego modelu, cena jest bardzo dobra (wg. mnie, porównując inne ceny egzemplarzy).

Z góry dziękuję za każda odpowiedz.

Pozdrawiam!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar luniuu
    Mieszka w
    Strzelce Op.
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 1.8 TS

Domyślnie

Witam, sam tydzień temu kupiłem GTV'ke, trochę się naszukałem i najlepiej zadzwoń do gościa i pogadaj osobiście, zapytaj cza ma jakieś rachunki na rzekome wymiany itp. Na aukcji wiele wyglądało super i było " bez wkładu finansowego" ale po dłuższej rozmowie wychodziły jednak problemy i to nie małe... Cena dość atrakcyjna, pytanie dlaczego.. albo faktycznie okazja albo jednak wkład finansowy będzie spory... Pozdro

Użytkownik Znawca Avatar kudlaty_bytom
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

fajna, ale spytaj czemu nie ma napisów na tylnej klapie i dokładnie to pooglądaj
    nie widzę też 'disegno pininfarina' na bokach, ale słaby mam wzrok i na tych fotkach mogę tego niedowidzieć
    światła do jazdy dziennej nieprzepisowo podłączone, bo świecą z pozycyjnimi i (o zgrozo) mijania, które również nie są przepisowe
    resztę musisz sam zweryfikować w rozmowie z gościem i pooglądać osobiście
    rachunki to podstawa, choć niezawsze, bo moga dotyczyć innego auta, jak nie ma na nich nr rejestracyjnego i będzie potem lament i płacz, tego nie sprawdzisz do końca, co 'u Zenka' było robione
    sam grzebię przy aucie i mam tylko rachunki na części, więc może mi kupujący uwierzyć, lub nie
    fajnie by było podjechać z laptopem i błędy sprawdzić oraz po jeździe próbnej to powtórzyć

verdebiancorosso

Adrian506
    Gość

Domyślnie

Ok, dzięki za informacje, a może ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie, podpowiedzi, a może jest ktoś z okolic szczecina lub z szczecina kto zna historie, właściciela albo kto po prostu oglądał ten samochód, bezsensownie 700km niezbyt mi się opłaca robić

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

ryzyko zawsze jest, ja jechałem tylko 400km i zastałem obraz nędzy i rozpaczy oraz chamstwa ze strony sprzdającego zamiast 'stanu igła', ale negocjacje przebiegły pomyślnie
    nie ma auta idealnego i w super stanie, takie tylko w salonie stoją
    kupując używkę jest duże ryzyko, że wdepniesz w gówno, wielkie łajno! albo kupisz dobry egzemplarz
    tylko ktoś z tamtej okolicy moze Ci pomóc i podjechać pooglądać

verdebiancorosso

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Najpierw sprzedający pisze, że "posiadam samochód do sprzedania" a potem "aukcja grzecznosciowa na prosbe kolegi" - eeee to w końcu kto to sprzedaje???

Jak już wyżej wspomniał Kudłaty, całkowity brak oznaczeń modeli co jest dość niepokojące ale wydaje mi się, że z tego powodu nie ma co skreślać auta. Wg mnie jest to samochód przyszykowany na sprzedaż. Nigdy nie widziałem foteli z tak czystym wyszyciem logo AR. Cena - nikt by nie sprzedał tak tanio zadbanego modelu mimo wszystko warto sprawdzić
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Alfa Romeo Gtv 2.0 TS

Domyślnie

samochód lakierowany niekoniecznie jest powypadkowy
    może być nowy lakier, bo mam kaprys i pieniądze, albo ktoś miał kaprys i gwoździem wyraził to uczucie
    brak napisów to też kaprys
    z tymi logo na opraciach faktycznie, też nie widziałem, żeby takie białe były, moje są hmm prawie czarne, ale jeszcze widać, że białą nitką szyte
    na zdjęciach nie widać cieknącej przekładni i braku wspomagania jak w mojej to było, wiszącej podsufitki, niedziałającego podnośnika prawej szyby, niedziałającej anteny, wybitego zawieszenia z tyłu i innych drobiazgów
    "stan igła, Panie, przyjedź Pan i się przekonaj jakie to cudo"

jak masz na zakup tego auta i koło 5000zł dodatkowo, to śmiało kupuj, nawet jak trochę pracy i kasy włożysz, będziesz z satysfakcją jeździł

moja miała 180tyś km na liczniku i nie wyglądała tak fajnie jak to zielone 'cudo' TB kiedy ją kupowałem
    Ostatnio edytowane przez kudlaty_bytom ; 10-11-2011 o 08:56

verdebiancorosso

Użytkownik Ogier Avatar lizard
    Mieszka w
    lodz
    Auto
    alfa romeo gt 1.9 jak i 147 1.9 jtdm BRERA 3.2 MITO 1.4 155 km

Domyślnie

dopisze sie tutaj gdyz jutro jade ogladac podobne cudo rowniez z takim silnikiem..........juz sie nasluchalem ze zawory moga klekotac ze turbo na wymarciu na co zwrocic uwage da sie to jakos wyczuc uslyszec chyba tak (-=
    dziekuje za ewentualna odpowiedz

Adrian506
    Gość

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie, czy jest ktoś kto mieszka blisko sprzedającego i mógłby sprawdzić ten samochód abym nie musiał jechać tak daleko, byłbym bardzo, ale to bardzo wdzięczny,