Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Alfa Romeo 166 z ogłoszenia - prosze o pomoc.

Luca_
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 166 z ogłoszenia - prosze o pomoc.

Witam. Przymierzam się do zakupu Alfy Romeo 166 i w oko wpadły mi dwa ogłoszenia. Wiem że po zdjęciach niewiele można powiedzieć ale mimo wszystko proszę o jakąś pomoc. Dzięki. pozdrawiam.

1. http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...927491303.html
    2. http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...925198851.html

Rentgen
    Gość

Domyślnie

...jak dla mnie pierwsza (czarna) jest o niebo ładniejsza
    ...ale po rejestracji i ewentualnym założeniu instalacji wyjdzie kilka tysięcy drożej niż ta srebrna

Wszystko zależy od tego jak wiele możesz przeznaczyć PLNów na auto i czego od niego oczekujesz

Pozdrawiam
    -Rentgen-

Luca_
    Gość

Domyślnie

dzięki Rentgen fakt czarnulka prezentuje się zdecydowanie lepiej ale ze srebrnej tez zrobiłbym laleczkę

w planach po zakupie mam zamiar założyć body kit Zender ( o ile go gdzieś dorwę ) i felgi Leon Hardiritt 19 lub 20 cali + delikatne obniżenie autka

najbardziej interesuje mnie dobry stan techniczny bo wizualnie i tak trochę pozmieniam

z drugiej strony patrząc na przebiegi tych autek to mam troszkę obawy bo nie wiem jak zachowują się te silniki przy takich przebiegach ( chodzi mi o awaryjność ) bo obecnie mam fiata marea weekend 2.0 i po przejechaniu 200.000tyś obróciły mi się panewki i dostał wał korbowy koszty naprawy nieopłacalne więc teraz nie chciałbym mieć takich cyrków ponownie choć wiadomo że to wszystko loteria bo auta mają swoje lata

jeszcze ta chodzi mi po głowie, choć wolałby kolor czarny ale nie to jest najważniejsze
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...945481562.html

znalazłem Twój temat o Alfie 166 tej zielonkawej więc możesz mi trochę nakreślić w przybliżeniu jak wyglądała eksploatacja czy coś poważnego się działo
    Ostatnio edytowane przez Luca_ ; 20-11-2011 o 16:04

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Jeżeli chodzi o Alę z ostatniego linka to nawet nie chcę komentować co "autor miał na myśli" pisząc TI ...bo do takowej wersji to duuuużo jej brakuje.... nie wspominając już o mocy silnika, xenonach bez spryskiwaczy w zderzaku (pewnie HID ) braku skóry czy felgach.....

Jak dla mnie sam wygląd i opis ją dyskwalifikuje - paskuda i tyle - no ale o gustach się nie dyskutuje

Jeżeli mogę Ci cokolwiek doradzić to szukaj zadbanej V-ki z udokumentowanym przebiegiem u nas na forum (a jest kilka takich) i będziesz zadowolony

P.s
    Pakiet Zendera to nie taka prosta sprawa do zdobycia jak Ci się wydaję - no ale powodzenia w szukaniu
    Felgi powyżej 18" to też trochę jak strzelenie sobie w stopę ....i wiem co piszę - przerabiałem ten temat

Pozdrawiam
    -Rentgen-

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Zapytaj, co mają na myśli pisząc "full opcja", to zobaczysz, czy masz do czynienia z fachowcami od AR.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Rentgen
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał szerszeń Zobacz post
    Zapytaj, co mają na myśli pisząc "full opcja", to zobaczysz, czy masz do czynienia z fachowcami od AR.
    Dokładnie
    ...wiele osób twierdzi że klima, szyby, navi i skóra to tzw "FULL OPCJA" ....a tak naprawdę to podstawowe wyposażenie 166
    ...na całe szczęście jest jeszcze kilka fajnych gadżetów oprócz w/w które czasem się spotyka

Pozdrawiam
    -Rentgen-

Użytkownik Rowerzysta Avatar Matis_FG
    Mieszka w
    Gdańsk, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW FL 1.9 JTD 16v

Domyślnie

Radził bym omijać wszystkie auta z rejestracją FSD nie na darmo w Lubuskim mówi się na nie, że są z Fabryki Samochodów Drezdenko. Pełno tam handlarzy, którzy składają jedno auto z dwóch bądź z powypadkowego robią bezwypadkowy. O kręceniu już nie wspomnę...