czy zwykły klosz i obudowa podejdzie do xenonów bo mam możliwość kupienia z uszkodzonymi obudowami może ktoś wymieniał jeśli tak to proszę o informację![]()
czy zwykły klosz i obudowa podejdzie do xenonów bo mam możliwość kupienia z uszkodzonymi obudowami może ktoś wymieniał jeśli tak to proszę o informację![]()
samodzielna przeróbka zwykłych lamp na xenony to dość ryzykowna zabawa, potrzebujesz mieć spryski lamp i układ samopoziomowania żeby nie oślepiać jadących z przeciwka...plus - lampa jest na tyle ważnym elementem że musi mieć homologację a po takiej przeróbce to sam wiesz...
ok dzięki za informacje zdecydowalem ze kupie gotowe xenony![]()
Jak nie masz co robić z kasą to kupuj, ale wiedz, że xenony w GT to porażka. Wg mnie świecą gorzej od zwykłych żarówek (krótki strumień światła). Ja mam fabrycznie to sobie są, ale nie jestem z nich zadowolony. Jakieś słabe soczewki w tych lampach czy co, ale na prawdę słabo świecą. Po wymianie żarników na nowe nieco się poprawiło ale jak na xenony to lipa wg mnie. W przeróbki reflektorów też bym się nie bawił. Obudowa klosza niby taka sama ale xenonowe mają inną pokrywę tylną żarówek (nie na zatrzaski tylko przykręcana na wkręty, co akurat kolejny minus bo za cholerę nie da się dostać do żarówek, wymiana bez wyjmowania klosza czy rozkręcania "połowy" samochodu praktycznie niemożliwa)
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
no to szczerze dużo mi to daje do myślenia a dzisiaj widziałem ale gt na xenonach ale wydawało mi się że on miał ją cała zajechana i ogólnie słabo rzeczywiście świeciły te xenony
pomyśl, że wg mnie gra niewarta świeczki. żeby to miało sens musiałbyś dołożyć samo poziomowanie i spryskiwacze reflektorów. to wszystko drogie zabawy (nie wspomnę o samych reflektorach których cena jest kosmiczna) a efekt na prawdę niezadowalający. a bawić się w to tylko dla wygładu..pozostawię to bez komentarza
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
Popieram slejerka,
xenony w GT świecą po prostu słabo i mam takie samo nieodparte wrażenie, że zwykłe reflektory są wydajniejsze.
kupiłem dzisiaj te xenony i swieca bardzo dobrze wstępnie tylko uruchomione do sprawdzenia czy działają i pewnie pod koniec tygodnia zostaną założone póki co wydaje sie ze zakup udany a samo poziomowanie mi nie potrzebne raz ustawie i bedzie ok a co do spryskiwaczy i tak bym nie zalozyl bo to nic nie daje tylko pryska po calym samochodzie
zdaje sobie z tego sprawę ale głównie sam jeżdżę także raczej z tym nie będzie problemu![]()