Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: radiowóz - zawieszenie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie radiowóz - zawieszenie

Niejednokrotnie przyglądałem się policyjnym 159 i zauważyłem, że mają niższe niż cywilne 159 zawieszenie. Zwłaszcza szczelina między tylnym kołem a nadkolem jest zdecydowanie mniejsza, co estetycznie wygląda o wiele lepiej.
    Teraz pytanie - czy zastosowano inne zawieszenie, czy może bagażnik radiowozu jest tak wyładowany policyjnymi gratami, że sprężyny przysiadają?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

alces, tez na to zwrocilem uwage. Ostatnio jak mnie taka policyjna 159 zatrzymala mialem niestety okazje dokladnie sie przyjzec i wedlug mnie i przod i tyl sa nizej, niz seria. Tyl wyraznie, przod tylko troche.
    Podejrzewam, ze sprezyny sa inne. Pytanie, jak im sie to sprawdzi w i tak niskiej i sztywnej 159 ale, tak jak piszesz, wyglada to duzo lepiej.

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

No to współczuję
    Ja dzisiaj widziałem w okolicach Radomska, ale już od dłuższego czasu przyglądam się i szczerze mówiąc nie mogę się napatrzeć na tak nisko leżącą 159, do tego stopnia, że sam rozważam obniżenie zawieszenia. Ciekawe jakie sprężyny zamontowano w tych radiowozach.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

chrisdelarosa
    Gość

Domyślnie

Podejrzewam że panowie policjanci w tych alfach patrolują tylko ładne odcinki dróg bo na tych z dziurami pewnie pogubiliby cały policyjny osprzęt

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

moze takie, jak w TI. Tez mi sie bardzo obnizona podoba i wlasnie na allegro znalazlem cos takiego http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-...920035681.html
    Daja minus 40 mm i mozna przy nich zostawic seryjne amory. Pytanie tylko, czy ta policyjna nie jest jeszcze nizej. Jesli tak to trzeba byloby przejsc np na bilsteiny B6 i to juz robi sie duzo wiekszy wydatek. No chyba, ze ktos amory i tak ma do wymiany ;-)
    Ostatnio edytowane przez Gary ; 02-12-2011 o 22:55 Powód: literowka

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    moze takie, jak w TI. Tez mi sie bardzo obnizona podoba i wlasnie na allegro znalazlem cos takiego http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-...920035681.html
    Daja minus 40 mm i mozna przy nich zostawic seryjne amory. Pytanie tylko, czy ta policyjna nie jest jeszcze nizej. Jesli tak to trzeba byloby przejsc np na bilsteiny B6 i to juz robi sie duzo wiekszy wydatek. No chyba, ze ktos amory i tak ma do wymiany ;-)
    Nie obniżaj 159-ki. Nie dość, że auto zaczyna być odrobinę niekomfortowe na naszych drogach, to jeszcze ma tendencje do szurania dołem przy większych koleinach.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Była: AR 159 TBI / jest AR Giulia 200KM RWD Ti

Domyślnie

A nie jest to przypadkiem seryjne zawieszenie wersji TBi ? Ja zawadzam nawet o niezbyt głębokie koleiny. Z tego co dowiedziałem się kiedyś w salonie, to właśnie wersja TBi jest troszkę niższa.

Użytkownik Romeo Avatar ergomarcin
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    brak

Domyślnie

też miałem wątpliwą i kosztowną przyjemność obejrzenia radiolki AR 159 z bliska...

Mieszka w
    Żegocina
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Gary Zobacz post
    Daja minus 40 mm i mozna przy nich zostawic seryjne amory.
    Policyjna nie jest aż tak nisko zwieszona. Na forum w dziale nasze belle jest Alfa obniżona o 40mm - o ile dobrze pamiętam, to Alfa kolegi Dakar00.
    Fajnie wygląda, ale moim zdaniem to już zbyt nisko. Mnie satysfakcjonowało by -15mm przód i - 35 tył. Wiem, że to "na odwrót", ale seryjny tył 159 wygląda jak lektyka
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał pilus30 Zobacz post
    Z tego co dowiedziałem się kiedyś w salonie, to właśnie wersja TBi jest troszkę niższa.
    Pierwsze słyszę, i nie sądzę by tak właśnie było. A w koleinach pewnie ocierasz osłoną silnika - problem dotyczy nie tylko właścicieli TBi