Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: [156] Problem z alarmem i pare pytan

lukirg
    Gość

Domyślnie [156] Problem z alarmem i pare pytan

Witam!
    mam problem z alarmem w niedawno zakupionej Alfie 156 SW V6.
    otoz co jakis czas, bez powodu, wlacza sie alarm. po wylaczeniu, syrena pika 3 razy (kierunkowskazy takze migaja 3 razy). mysle, ze moze to byc problem ktoregos z czujnikow, jednak nigdzie nie moge znalezc ile migniec oznacza dany czujnik.

mam tez pytanie jak to jest u Was z kontrolka zapietych pasow? u mnie po przekreceniu stacyjki zaswieca sie lampka i gasnie dopiero po ~15sek niezaleznie czy mam zapiete pasy czy tez nie. tak ma byc?

kontrolka od poduchy pasazera zaswieca sie, a nastepnie zaczyna mrugac przez pare sekund po czym gasnie na stale, cos z nia nie tak?

i ostatnie pytanie o chlodnice. czy powinna byc ona tak luzno zamontowana? u mnie praktycznie tylko dolna czesc trzyma, a gora swobodnie sie rusza (z drugiej strony nie widze nigdzie jakichkolwiek mocowan).

sorry za przydlugiego posta, ale nigdzie nie moglem znalezc odpowiedzi na te pytania (szukalem ).
    Pozdrawiam! Łukasz.

Miss Alfaholicy 2011 Alfa i Omega Avatar bija22
    Mieszka w
    Rymanów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6

Domyślnie

witam jesli chodzi o alarm to malo pomoge ale dodam ze mam podobny problem,z tym ze znajomy nie dal mi klucza z alarmem bo z wloch jeszcze nie doslali. musze sie zmagac z dolaczonym pilotem ktory zyje wlasnym zyciem. jak pod maska wlacze kluczykiem alarm to sam sie wlacza i pilot nie pomoze.jednak jak cos tam kombinowal moj chlopak to pilot na chwile sie oczail i dzialal, ale co z tego jak centralny zamek przestal dzialac po wlaczeniu alarmu przez pilota. wiec to sa zupelne czary dla mnie i alarm jest zupelnie wylaczony dopoki nie pojade go zrobic do fachowca. tymczasem musze zamykac kluczem auto a sprawa kontrolek w mojej V6 wyglada tak samo wiec mysle ze to w porzadku, poduszke tez wylaczalam kluczykiem i wszystko bylo ok.zas jesli chodzi o chlodnice to dokladnie nie powiem bo na tym etapie nie jestem ale chyba jest przymocowana dosc konkretnie. potem jeszcze sprawdze i ci napisze. aha jesli mozesz uzupelnij profil drogi kolego. pozdrawiam Sabina :mrgreen:
    bija22 i Alfa156 V6 są powody do mruczenia
    ...i do płaczu

http://imageshack.us/photo/my-images/37/nnnh.jpg/