Napisał
Qki
OC najtaniej wychodzi dla klientów mBanku w tym ich kalkulatorze.. w tamtym roku wyszlo mi 508 zł przez mBank w HDI, kiedy wszędzie indziej wyliczali mi po 800 czy nawet 1000 zł. W tym roku HDI mi automatycznie przedłużyło ten sam pakiet już za... 830 zł więc zrezygnowałem i znów skorzystałem z kalkulatora mBank, tam zawsze pokazuje 3 najlepsze opcje.. i tym razem najlepszą był sam mBank za 570 zł, a HDI już niestety na 3 miejscu. Także z tego co widzę trzeba zmieniac co roku żeby wychodziło najtaniej. Wszystkie opcje oczywiście z NNW.
Jeśli chodzi o AC to najtaniej wychodzi Benefia, niemniej jest to pakiet nicniemający. Tz. nie pamietam już dokładnie kiedy płacą kiedy nie, ale chyba tylko w tych najgorszych przypadkach tz. jak Ci auto buchną czy coś i spełniłeś oczywiście wszelkie zasady od alarmów po ostrożność własną. Mi pakiet w Benefii wyszedł coś ok 1200 zł, ale że jak mówię był to pakiet nic nie mający (ani szyb, ani porządnego zwrotu za stłuczkę ze swojej winy) to mam samo OC. Za porządne AC trzeba niestety wybulić sporo.