Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Ubezpieczenie OC+Assistance. Najtaniej i najszybciej.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Niemodlin k. Opola
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Domyślnie Ubezpieczenie OC+Assistance. Najtaniej i najszybciej.

Dnia jutrzejszego zarejestruje swoja alfe i tutaj pojawia się kolejny problem. Wybór OC i Assistance. Jak wiadomo każdy chce jak najtaniej. Mi przypada kolejny problem bo muszę ubezpieczyć auto na już czyli najlepiej zaraz po wyjściu z tablicami. Co wybrać?? Jaka firmę?? Najlepiej jakbym mógł wszystko od reki załatwić w Opolu lub w jego okolicach. Gdzieś czytałem ze pzmot ma ciekawa ofertę. Co polecacie od siebie??

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9JTDm 150KM

Domyślnie

Mam specjalistę od ubezpieczeń w rodzinie, od lat pracuje w Avivie/Commercial Union i on poleca mi... Benefie
    I faktycznie oferta Benefii jest nie do pobicia.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar stopczyk26
    Mieszka w
    Malczyce
    Auto
    Peugeot 407 3.0 V6 211KM 2005, Peugeot 307 1.4 88KM 2005

Domyślnie

Ja osobiście mam ubezpieczone w Link4 bo wyszło najtaniej. Jak zakupiłem auto to było ubezpieczone w Liberty Direct ale zrezygnowałem z nich gdyż chcieli ponad 100złwięcej niż Link4.

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Na ten rok gole OC wyszlo mi 420 zl w Mbanku ale dobralem nw, jakies mini assistance i cos tam jeszcze i w sumie 530 zl zaplacilem.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

OC najtaniej wychodzi dla klientów mBanku w tym ich kalkulatorze.. w tamtym roku wyszlo mi 508 zł przez mBank w HDI, kiedy wszędzie indziej wyliczali mi po 800 czy nawet 1000 zł. W tym roku HDI mi automatycznie przedłużyło ten sam pakiet już za... 830 zł więc zrezygnowałem i znów skorzystałem z kalkulatora mBank, tam zawsze pokazuje 3 najlepsze opcje.. i tym razem najlepszą był sam mBank za 570 zł, a HDI już niestety na 3 miejscu. Także z tego co widzę trzeba zmieniac co roku żeby wychodziło najtaniej. Wszystkie opcje oczywiście z NNW.

Jeśli chodzi o AC to najtaniej wychodzi Benefia, niemniej jest to pakiet nicniemający. Tz. nie pamietam już dokładnie kiedy płacą kiedy nie, ale chyba tylko w tych najgorszych przypadkach tz. jak Ci auto buchną czy coś i spełniłeś oczywiście wszelkie zasady od alarmów po ostrożność własną. Mi pakiet w Benefii wyszedł coś ok 1200 zł, ale że jak mówię był to pakiet nic nie mający (ani szyb, ani porządnego zwrotu za stłuczkę ze swojej winy) to mam samo OC. Za porządne AC trzeba niestety wybulić sporo.

Krolik
    Gość

Domyślnie

A pozwole sie wtracic. Macie moze jakas ubezpieczalnie ktora ma tanio oc dla osob z 10% znizka, zwyzka za wiek, i za krotko terminowosc prawo jazdy ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar labomb
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    AR 156 SW 2,4 jtd Distinctive (2002)

Domyślnie

Polecam MTU na poczcie, można sobie wyliczyć skladkę na stronie. http://www.mtu.pl

Krolik
    Gość

Domyślnie

no to chyba jednak nie jest tanio. Samo oc 2038zl

Użytkownik Romeo Avatar dakoolk
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Modra Foka

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    OC najtaniej wychodzi dla klientów mBanku w tym ich kalkulatorze.. w tamtym roku wyszlo mi 508 zł przez mBank w HDI, kiedy wszędzie indziej wyliczali mi po 800 czy nawet 1000 zł. W tym roku HDI mi automatycznie przedłużyło ten sam pakiet już za... 830 zł więc zrezygnowałem i znów skorzystałem z kalkulatora mBank, tam zawsze pokazuje 3 najlepsze opcje.. i tym razem najlepszą był sam mBank za 570 zł, a HDI już niestety na 3 miejscu. Także z tego co widzę trzeba zmieniac co roku żeby wychodziło najtaniej. Wszystkie opcje oczywiście z NNW.

Jeśli chodzi o AC to najtaniej wychodzi Benefia, niemniej jest to pakiet nicniemający. Tz. nie pamietam już dokładnie kiedy płacą kiedy nie, ale chyba tylko w tych najgorszych przypadkach tz. jak Ci auto buchną czy coś i spełniłeś oczywiście wszelkie zasady od alarmów po ostrożność własną. Mi pakiet w Benefii wyszedł coś ok 1200 zł, ale że jak mówię był to pakiet nic nie mający (ani szyb, ani porządnego zwrotu za stłuczkę ze swojej winy) to mam samo OC. Za porządne AC trzeba niestety wybulić sporo.
    Dokładnie, ja w zeszłym roku przedłużyłem w mBanku "automatycznie" i za OC+AC+ASS zapłaciłem tak ze stówkę, 2 stówki więcej niż rok wcześniej (brak "zdarzeń" oczywiście), a w tym roku składka (bez assistance, ale to jakieś 190 zł było) poszybowała w dół o tysiaka, jak ręcznie wyliczyłem składkę (też mDirect)

Ale dalej szukam dobrej oferty assistance, bo do mBanku kiedyś nie mogłem się dodzwonić na numer assistance i pieprzę taki deal
    Moja ex - teraz u kolegi "szybka"...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kelpin
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    była AR 166 3.0 V6 Sportronic, Jest Camaro.

Domyślnie

To i ja się wtrącę. W maju tego roku zmieniłem na PZU. Biło na głowę wszystkie Linki itp. OC+ASS (do 150km) wyszło mi 580zł (maksymalne znizki). Assistance sprawdzone bo kumpel jakiś czas temu holował auto i nie było z tym problemu. Ubezpieczenie wykupiłem przez neta i nikt o nic nie pytał