Witam. Dzisiaj odłączyłem przepływke, odpaliłem samochód i chodził tak samo jak zwykle. Następnie podłączyłem ją z powrotem i wyskakuje mi teraz marchewa.... Chyba przez odpięcie nic się chyba nie stało. Proszę o jakieś rady, pozdrawiam.
Witam. Dzisiaj odłączyłem przepływke, odpaliłem samochód i chodził tak samo jak zwykle. Następnie podłączyłem ją z powrotem i wyskakuje mi teraz marchewa.... Chyba przez odpięcie nic się chyba nie stało. Proszę o jakieś rady, pozdrawiam.
Podpięcie do komputera i odczytanie błędu wszystko wyjaśni...
jak odłączyłeś i odpalłeś to złapał bład po podłaczeniu chyba 10 odpaleniach zgaśnie marchewa
lub wykasuj błąd podpinając auto do kompa
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
To raczej zapamiętany błąd przepływomierza, wystarczy skasować FES i po robocie
Ja jak pamietam ,odlaczajac u mnie przeplywke przejechalem raptem 300 metrow ,motor control failure i prosil mnie o code key ...
Po kilku razach marchewa zgasła... jutro nowe filtry i czyszczenie przepływki, zobaczymy czy znowu się zapali. Aha jeszcze pytanko kupiłem preparat do czyszczenia przepływki. Nadaje się on również do czyszczenia przepustnicy??? Bo jak miałem zdjętą rurę powietrza to była ona troche zaolejona... ???
czyszczenie przepływki = śmierć przepływki![]()
a przepustnice wykręć wyczyść szmatka ładnie i złóż do kupy a jak sobie popsikasz to cały ten syf do silnika pójdzie