Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Demontaż poduszki z fotela kierowcy i podłokietnika, po lifcie

Gresus
    Gość

Domyślnie Demontaż poduszki z fotela kierowcy i podłokietnika, po lifcie

Panowie chce oddać fotel do tapicera do drobnej poprawki. Jeśli nie znajde fotela używanego bo tapicer chce za naprawe 100-150zł ale mój fotel jest w niezłym stanie poza lekko obtartym boczkiem zaraz przy poduszcze tak więc można by go zregenerować, Znaleźć dobry i ten sam kolor to cieżko.
    Moje pytanie jak zdemontować poduszke z fotela bo wolałbym to sam zrobić i jak wymontować podłokietnik bo nie moge tam znaleźć żadnej zapinki itp. 156 rok 2004.
    Dzięki za pomoc

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Atl^ntis
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD, ATV-300 mam bestię :)

Domyślnie

Musisz wyjąć fotel z auta, odpiąć tapicerkę pod oparciem, jest na zapinkę plastikową, klucz 10 najlepiej nasadowy z grzechotką, wkładasz rękę pod tapicerką od tyłu, po lewej stornie odkręcasz 2 śruby ze stelaża i poducha wyjęta, odpinasz kostkę i wszystko. Osobiście mam do sprzedania fotele włącznie z poduszkami i tylną kanapą, rok 2005, jak dla alfoholika to za 230zł, wymieniałem na skórę, jak jesteś zainteresowany pisz.
    Ostatnio edytowane przez Atl^ntis ; 28-12-2011 o 09:48

Gresus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Atl^ntis Zobacz post
    Musisz wująć fotel z auta, odpiąć tapicerkę pod oparciem, jest na zapinkę plastikową, klucz 10 najlepiej nasadowy z grzechotką, wkładasz rękę pod tapicerk od tyłu, po lewej stornie odkręcasz 2 śróby ze stelarza i poducha wyjęta, odpinasz kostkę i wszystko. Osobiście mam do sprzedania fotele włącznie z poduszkami i tylną kanapą, rok 2005, jak dla alfoholika to za 230zł, wymieniałem na skórę, jak jesteś zainteresowany pisz.
    Miałem pisać właśnie ze juz udało mi się wsio zdemontować. Poduszka tak jak piszesz a podłokietnik to najlepiej odkręcić boczną ścianke podłokietnika od strony fotela zsunąć w dół, zdjac metalowy bolec owiniety dookoła i podłokietnik schodzi. Fotel też już rozebrany tzn tapicerka zdjęta. Swoja droga dzwnie fotele pomyslane, część trzymająca bok pleców ostro zakończona balchą nie dziwo że tnie gąbke i tapicerke :/ Zostało oddzać tylko tapicerke do obszycia na nowo jednej rurki plastikowej i zregenerować lekko gąbke i będzie grało
    Pozdrawiam