Witam ! mam pytanko czy jest możliwość wstawienia komputera pokładowego do 156-tki po Lifcie (2004) chodzi mi o oryginalny z np rozbitka .. wstawić pewno da rade ale czy jest instalacja ? mam wersje kupioną w Polskim salonie więc ubogą![]()
Witam ! mam pytanko czy jest możliwość wstawienia komputera pokładowego do 156-tki po Lifcie (2004) chodzi mi o oryginalny z np rozbitka .. wstawić pewno da rade ale czy jest instalacja ? mam wersje kupioną w Polskim salonie więc ubogą![]()
Wszystko zależy od wiązki przewodów. Jak masz wyprowadzoną kostke do przyłączenia to powinną działac. Jaką masz klime automat, czy manual, czy w ogóle? Ponieważ tam wychodzi jeszcze kabel do klimy, od tego czujnika, ale on nie ma wpływu na prace kompa, jedynie na klime.
Tak z ciekawości, bo zawsze się zastanawiałem w którym miejscu w aucie jest zamontowany ten komputer? Gdzieś w podszybiu? czy bardziej za schowkiem pasażera? BO u mnie jest jeszcze takie "coś" przy nadkolu w kabinie obok nóg pasażera, taka skrzynka jak gdyby podwójna? Nie ogarniam elektroniki także się pytam znawców.
kostka do podłączenia komputera jest za schowkiem pasażera po lewej stronie na przegrodzie
Brak infocenter to i klima jednostrefowa. Czyli zakładając infocenter musiałbyś też wymienić panel klimy. A żeby to zrobić dobrze, musiałbyś też najprawdopodobniej wymienić pod nim nagrzewnicę. Może nie ogarnąć obsługi dwóch stref...
klima jest "manualna" czyli jak dobrze rozumie , nie powinno u mnie być instalacji pod infocenter ?
Było już o tym na forum i bez dużych nakładów czasu, wiedzy i części nie będzie nic z tego. Czym np chcesz przełączać funkcje IC? Poza tym są dwa rodzaje IC i to właśnie w 2004 była zmiana.
Jaszcze trzebaby dołożyć czujnik temp. zew. przy lusterku od strony pasażera.
Ten czujnik jest przy każdej 156 z klimą (nawet przed FL).