Witam
Mam pytanie odnośnie czerwonego przewodu (+) odchodzącedo
bezpośrednio od akumulatora. Jest on u mnie dość gorący.
Czy to normalne...?
Czy może ktoś z was zobaczyć u siebie czy ma tak samo...?
Witam
Mam pytanie odnośnie czerwonego przewodu (+) odchodzącedo
bezpośrednio od akumulatora. Jest on u mnie dość gorący.
Czy to normalne...?
Czy może ktoś z was zobaczyć u siebie czy ma tak samo...?
Dość gorący? Mało precyzyjnie, ale nie powinien być nawet lekko ciepły. Do sprawdzenia połączenia przy klemie i dalej. Może gdzieś przetarty, lub jakieś urządzenie na granicy zwarcia ciągnie dużo prądu? I zrób to szybko bo to nie żarty.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Dość ciepły (bardziej w stronę gorący) Z odpalaniem nie mam problemu, akumulator nie wykazuje zadnego rozładowania
Od czego zacząć poszukiwania usterki...?
Czy ten kabel mógł sie nagrzać od włączonych swiateł i chalogenów bo chwile wcześniej ustawiałen światła na wyłączonym silniku...?
Nie mogł sie od niczego nagrzać. Zobacz czy przypadkiem nie masz zaśniedziałych klem przy aku albo czy ten czerwony kabel nie jest gdzies przełamany lub przytarty i dotyka obudowy.
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Klemy mam OK czyściutkie...
Stan kabla zobaczę jak będę przy samochodzie, ale raczej nie styka się z niczym bo by był ciepły cały czas...
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 29-12-2011 o 14:37
Kolega czesany nie do końca moim zdaniem ma rację.
Możliwe, że przewód się gdzieś przełamał i w jednym miejscu zmniejszył się jego przekrój, przez co spadła wartość natężenia prądu, jakie może przez niego przepłynąć.
Sprawdź, czy jest jakaś zależność pomiędzy temperaturą przewodu, a prądem przez niego płynącym, tzn. czy jest cieplejszy wtedy, gdy włączysz wszystkie odbiorniki prądu, niż wtedy, gdy są one wyłączone.
A on nie jest od rozrusznika?
Sprawdziłem klemy, dla pewności poprawiłem mocowanie przewodu
(dużą lutownicą zlutowałem oczko na końcu) obczyściłem wszystko i skręciłem.
Pomogło
Kabel ma normalną temperature niezależnie od włączonych odbiorników i przejechanego dystansu...
Dzięki panowie za rady oraz poświęcony czaś...
Ostatnio edytowane przez ziulek61 ; 30-12-2011 o 17:14