Jakie świece żarowe najlepiej zakupic do AR159 z takim silnikiem co polecacie i jakie macie doswiadczenia ..... ?![]()
Jakie świece żarowe najlepiej zakupic do AR159 z takim silnikiem co polecacie i jakie macie doswiadczenia ..... ?![]()
Ja założyłem >> NKG (typ: YE07) << i jest OK.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Beru są też OK.
W ogóle jest temat świecom dedykowany, wystarczy wyszukać.
Kager - 48,50 PLN. Przez 2 lata sprzedaliśmy bardzo dużą ilość tych świec - ani jednejreklamacji. Myślę, ze to godny polecenia produkt.
ja kupilem Beru GN 059 o ile dobrze pamietam oznaczenie.Cena 60 zl za sztuke.Te co mi wyjeli tez byly Beru.
Beru, NGK, Champion, Bosch - to sprawdzone marki. Kager jest produktem przetestowanym w praktyce i w tym konkretnym przypadku atrakcyjna cena nie wiąże się z niską jakością.
A co z tymi oryginalami wloskimi Marelli
Z MM problem jest taki , ze to wielki producent wszelkich części który bardzo często korzysta z podwykonawców. Jakość części bywa "nierówna". Na niektórych produktach widać oznaczenia innych producentów i jest jedynie doklejone oznaczenie Magneti Marelli no i opakowanie. Niektóre produkty są świetej jakości , inne takie sobie. Ze świecami nie mam doświadczenia. Nie słyszałem by MM szły na pierwszy montaż.
A ten Kager, to właściwie co za firma ?
Kager to firma stworzona przez Fotę , również dla nich robią inni podwykonawcy. Oni raczej firmują części swoją nazwą niż produkują. Ja osobiście odradzam Bosch-a, choć co prawda mam złe doświadczenia ze świecami iskrowymi to omijam je szerokim łukiem. Beru i NGK to mogę polecić każdemu.