Witam.
W okolicach drzwi pasażera słychać dźwięk przypominający dźwięki wydawane przez świerszcza. słychać go przy odpalonym silniku, nie jest jednostajny, raz jest a raz go nie ma. Co wydaje ten dźwięk i czy to normalne????
Witam.
W okolicach drzwi pasażera słychać dźwięk przypominający dźwięki wydawane przez świerszcza. słychać go przy odpalonym silniku, nie jest jednostajny, raz jest a raz go nie ma. Co wydaje ten dźwięk i czy to normalne????
Śrubka brzęczy?? Ja tak kiedyś w Unie miałem jak mi podkładka wpadła podczas wymiany prowadnicy od szyby. Heh bez rozkręcenia boczku raczej się nie dowieszłap za klucze i do roboty
![]()
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
hmm to raczej nie to, dźwięk przypomina raczej jakieś urządzenie ulokowane w okolicach drzwi pasażera. Myślałem raczej o czymś związanym z ogrzewaniem....
przylaczam sie do temetu. u mnie tez czasem cos dziwnie piszczy chyba podobny dzwiek jak u kolegi dziun_bg. tylko ze u mnie ten dziek dobiega z lewej strony (od kierowcy) i wydaje mi sie to rowniez albo z drzwi albo obudowy tam gdzie pasy saod kierowcy
po pierwsze sprawdzic czy nie trzeszczy plastik panelu sterowania elektrycznymi szybami na styku z boczkiem drzwi, po drugie jak wystepuje to skrzypeinie docisnac boczek reka jezeli ustapi "podobijac w miejscach kolkow ktore w wyniku drgan lubia popuscic, po trzecie moze boczek ocierac o deske rozdzielcza z boku (chodzi o to miejsce gdzie po stronie pasazera jest montowany wylacznik airbagu) lub o plastik maskujacy lusterko![]()
A ja wam powiem, to nie w boczku takiego świerszcza mamy tylko za schowkiem. Kiedyś czytałem o tym gdzieś na forum, nie potrafię powtórzyć dokładnej nazwy ale było to cos związane z czujnikiem spalin czy coś takiego, niech mnie ktoś poprawi. Nie pamiętam czy była na to rada.
Pogrzebcie na forum, na pewno znajdziecie.
mozliwe ze to plastiki bo mi sie zlamal jeden zatrzask na boczku przy pasach. ten calkiem gorny i dlatego moze mi to piszczec. jak to zrobic zeby nie piszczalo? probowalem skleic ten zlamany zatrzask ale nic to nie dalo, nie trzyma sie, jest takjak przed tem. jakies pomysly? bede wdzieczny
masz na mysli czujnik czystosci powietrza wpadajacego do kabiny?