Czy przepustnica ze 156 pasuje do 145? Silnik w 156 to 2.0TS, a w 145 1.4TS, posiadają taki sam silniczek krokowy zintegrowany z przepustnicą
Czy przepustnica ze 156 pasuje do 145? Silnik w 156 to 2.0TS, a w 145 1.4TS, posiadają taki sam silniczek krokowy zintegrowany z przepustnicą
przepustnice w 156 1.6 1.8 i 2.0 różnią się tylko średnicą przelotu powietrza - klapką przepustnicy
rozstaw śrub jest ten sam i silniczek
mam taką ściągniętą w bagażniku to mogę Ci zmierzyć rozstaw śrub, ale jutro
edit:
wysokość/szerokość (między środkami otworów na śruby) to 6cm, a po przekątnej 8,5cm
dzieki za wymiary, ale powiedz mi czy w takim razie moge taka przepustnice wsadzić do 1.4?
ja do 1.6 mam od 1.8 lub 2.0
nie pamiętam już dokładnie, ale przelot powietrza i sama klapka były większe
pytałem na forum i podpowiedziano mi że nic sie złego nie stanie
ale w 1.4 nie mam pojęcia jaką masz średnicę przelotu
poczekajmy aż się wypowiedzą inni...
autko jeździ? jak tak to sie wstrzymaj i cierpliwości![]()
Autko właśnie nie jeździ, obroty falują, FES wskazuje błąd P1513 czyli krokowiec. Mogę kupić w dobre cenie przepustnice właśnie od 156 2.0 TS bo ten krokowiec tak na prawdę trudno dorwać. Czyli nic sie nie zmieni jeśli założę przepustnicę o większej średnicy? Czy rura od dolotu da się na nią założyć?
Ale kolego nie rozumiesz mnie, ja mam 145 1.4 TS!
Ok, kumamJutro przepustnice wymontuje, pomierzę i napiszę tutaj jak to wygląda. A powiedz mi jeszcze, bo pisałeś że przepustnice różnią się średnicą przelotu powietrza, jakie mogą być w takim razie konsekwencje założenia przepustnicy od 2.0? Więcej mocy? +50KM?
![]()