Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: RADIO W SAMOCHODZIE - JAK ZABEZPIECZYĆ?

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie RADIO W SAMOCHODZIE - JAK ZABEZPIECZYĆ?

Czy macie jakieś oryginalne pomysły na to w jaki sposób zabezpieczyć radio w samochodzie przed amatorami cudzej własności?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

a zdejmowany panel nie skutkuje ?
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Cytat Napisał as
    Czy macie jakieś oryginalne pomysły na to w jaki sposób zabezpieczyć radio w samochodzie przed amatorami cudzej własności?
    Ci którzy mają dobry pomysł (ja mam) to i tak nie podadzą ponieważ za chwilę się okaże iż nie jest skuteczny bo go podał i sporo osób może powielać.Grunt to wymyślić samemu i nie zdradzać.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Moim zdaniem zabezpieczenie radia przed kradzieżą to mija się trochę z celem. Ponieważ jak będzie zamontowane "na stałe" to wywalą z całą deską a jak nie wyjmą to i tak zniszczą wszystko na około. Najlepiej to radio w kieszeni i zawsze wyjmować. Mało wygodne, ale skuteczne. Słyszałem też o patentach na stary panel polegający na przykryciu radia jakimś panelem z radia za 50 zł w promocji
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał bobryt
    a zdejmowany panel nie skutkuje ?
    W większości przypadków niestety - NIE! Kradną nawet bez paneli - panel sobie dokupi za pare groszy albo opchnie za psi grosz bez panelu

Kosiar
    Gość

Domyślnie

ja tam nawet nie staram się o jakieś zabezpieczenia jak będą chcieć to i tak pół auta ci rozkręcą

tomkap
    Gość

Domyślnie

No a alarm to od czego jest?Przeciez złodziej nie bedzie siedził w samochodzie i kombinował jak wyjąc radio kiedy bedzie wyła syrena na całe osiedle.Każdy czym prędziej będzie wiał w takiej sytuacji.

Kosiar
    Gość

Domyślnie

to nie problem otworzy sobie klapę i wyrwie syrenę

mrutyś
    Gość

Domyślnie

nie wiem jak koledzy ale ja swego czasu miałem całkiem fajne radyjko w samochodzie (fiat uno) miałem patent na zamocowanie. Po prostu przykręciłem na pręcie od tyłu radia do tunelu środkowego (w unie była taka możliwość) zakręcone było tak że nie było możliwości aby je wyciągnąć podczas włamania gdzie jak wiemy ważny jest czas działania. I powiem tylko tyle że włamali mi sie do samochodu (zostawionego pod blokiem na 5 minut)wracam i zastałem tapicerkę zmasakrowaną od śrubokręta czy czegoś czym chcieli wyjąć radio, radio uszkodzone bo przy targaniu połamali płytę główną radia ponieważ ta płyta jest zamontowana też do tylnej ścianki radia oraz domniemanego sprawcę ok 5m od samochodu i wynik tego był taki że złapałem złodzieja sam (udawał że to nie on ale wie kto więc umówiłem się na telefon), nagrałem rozmowy telefoniczne jak chce abym odkupił panel za 450zł poszedłem z tym na policję, policja na początku patrzyła na mnie jak na debila, śmiejąc się pod nosem że przyszedł naiwniak, następnie umówiłem się na odkupienie panelu na stacji benzynowej gdzie policja złapała złodzieja i.... umorzyli śledztwo (powód: brak dowodów popełnienia przestępstwa) napisałem odwołanie od tego po czym kolejna rozprawa również nemo. Umorzenie... teraz koleś ma mój adres i czekam na odwiedziny...
    jak dla mnie to jest porażka w naszym systemie sądownictwa itd...
    więc wg. mnie lepiej nie montować radia tak aby nie dało sie go ukraść i lepiej aby było ono w kieszeni wyjmowanej za każdym razem, lub tak że jak się włamią to niech już ukradną z jak najmniejszymi "skutkami ubocznymi"

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyna
    policja złapała złodzieja i.... umorzyli śledztwo (powód: brak dowodów popełnienia przestępstwa) napisałem odwołanie od tego po czym kolejna rozprawa również nemo. Umorzenie... teraz koleś ma mój adres i czekam na odwiedziny... jak dla mnie to jest porażka w naszym systemie sądownictwa itd...
    Niestety Kolego tak to już jest w naszym kraju - bezradna policja, która potrafi tylko wypisywać mandaty, nieudolne sądownictwo, ale... gdyby złapano Ciebie lub mnie na takim czymś pewnie byłaby grzywna, wyrok w zawieszeniu i kupa wstydu. Czasami myślę, że takim złodziejaszkom byłoby dobrze ręce łamać - może kiedyś by ich to nauczuło, że cudzej własności nie należy się tykać :|