Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Dzwine skrzypienie alfa 156

Artur911
    Gość

Domyślnie Dzwine skrzypienie alfa 156

Witam mianowicie ostanio wymienilem w mojej alfie 4 amorki 4 sprzezyny wszystkie wahacze koncowki drazka. I po tym wszystkim przy mocniejszym dodaniu gazu mam skrzypienie a raczej taki dzwiek jak by metal o metal tarl gdy rusze delikatnie nie ma tego gdy mocniej ograzu sie pojawia rowniez gdy wjade w dol jest ten dzwiek .. bylo wszystko sprawdzone skrecone jest dobrze przegoby sprawdzone sa ok. Macie jakies pomysly?? moze poduszka pod silnikiem hm??

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Poduszka pod silnikiem raczej puka niż skrzypi
    Może to będą gumy stabilizatorów?
    Ewentualnie jakiś łącznik wydechu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar proh
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    szukam V6/JTS/JTDm

Domyślnie

Ile km minęło od wymiany?

WIKAR-części
    Gość

Domyślnie

Da się określić z której strony ten dźwięk się wydobywa? Czy przy ręcznym huśtaniu auta nic nie słychać?

WIKAR - części do twojego samochodu

www.wikar.na.allegro.pl

Gresus
    Gość

Domyślnie

U mnie jest podobnie choć dżwięk nie jest zawsze słyszalny tak jak by mteal o metal tarł, jak by metal z klocków o tarcze ale nówki klocki mam załorzone. Może to one ponoć obecne klocki są jakieś syntetyczne i czasem tak mają że skrzypią, trzeba spróbować odtłuscić :d

Artur911
    Gość

Domyślnie

a wiec odrazu po wymianie cos takiego sie zrobilo... dzwiek z prawej strony jest slyszalny gdy auto bylo podniesione w celu sprawdzenia przegobow nic nie trzeszczalo nie skrzypialo cisza.. jak ruszy sie delikanie autem bardzo delikatnie to nic nie slychac ale kiedy sie ruszma dynamicznie odrazu ten dzwiek mozna to okresic jakos skrzypienie tarcie metalu sprezyna ruszajaca sie nie mam pojecia gdy jade z wieksza predkoscia poand 100 nic nie slychac przy mocniejszym dodaniu gazu. ale gdy wpadne w dziure odrazu odrazu sluchac skrzypienie tarcie pukanie cos takiego. gdy jade po prostej cisza... ma ktos pomysly?? Pod spodem nic nie widac zeby cos obcieralo mechanik sprawdzil mowi ze sam jest glupi bo nic na ta chwile nie widzi...

---------- Post added at 21:05 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

a wiec odrazu po wymianie cos takiego sie zrobilo... dzwiek z prawej strony jest slyszalny gdy auto bylo podniesione w celu sprawdzenia przegobow nic nie trzeszczalo nie skrzypialo cisza.. jak ruszy sie delikanie autem bardzo delikatnie to nic nie slychac ale kiedy sie ruszma dynamicznie odrazu ten dzwiek mozna to okresic jakos skrzypienie tarcie metalu sprezyna ruszajaca sie nie mam pojecia gdy jade z wieksza predkoscia poand 100 nic nie slychac przy mocniejszym dodaniu gazu. ale gdy wpadne w dziure odrazu odrazu sluchac skrzypienie tarcie pukanie cos takiego. gdy jade po prostej cisza... ma ktos pomysly?? Pod spodem nic nie widac zeby cos obcieralo mechanik sprawdzil mowi ze sam jest glupi bo nic na ta chwile nie widzi...