Wczoraj urwałem linkę z hamulca ręcznego z prawego koła. Czy należy wymienić komplet czy wystarczy jedną??
Wczoraj urwałem linkę z hamulca ręcznego z prawego koła. Czy należy wymienić komplet czy wystarczy jedną??
Ceny linek do 156 są tak niskie, że nie ma sensu zmieniać jednej i czekać aż stara zmęczona też padnie. Tutaj masz oryginały po 60 zł http://www.unto.pl/advanced_search_r...s=alfa&x=0&y=0
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...o_alfa_gt.html
p.s.
jak się nie mylę to linki cohle albo cofle albo jakoś tak ( nie pamiętam )
przecież to jest zabawa zupełnie gdzie indziej....
pewnie,że lepiej wymienić dwie ale jeszcze lepiej pojechać do salonu i wymienić całe auto na nowe.....
dla mnie to jest tak jakby zepsuła Ci się... klamka i zamiast wymienić jedną to wymieniasz wszystkie
ja wymieniłem jedną i hula.... a zaciągam hamulec na każdym zatrzymaniu się - wbili mi tak angole podczas kursu i tak już mi zostało
porównanie z klamkami raczej mało trafne
otwierając jedną klamkę w żaden sposób nie ingeruję w działanie drugiej , trzeciej itp
zaciągając hamulec ręczny używam obu linek jednocześnie
...
i teraz jak mam do wyboru kupno za powiedzmy 45zł jednej linki , robotę przy aucie , brak pewności że druga niedługo też nie powie pa pa i ponowne kupno drugiej linki i ponowną robotę przy aucie
to ja jednak wybieram kupno kpl linek i jedną robotę przy aucie
ale każdy może sobie wybrać sam co i jak zrobi
![]()
Śmiało zmieniaj jedną ale przed wymianą dobrze przyjrzyj się drugiej. U nas jak jak demontujemy takie elementy z aut na rozbiórkę to zwykle obydwie strony wyglądają jednakowo. W 156 zwykle po obydwu stronach są sparciałe gumki osłaniające wejście linki do pancerza lub już są popękane i woda bez problemu dostaje się do wnątrza pancerza, a to już początek końca linki, jak gumka się wysypała to zmień obydwie i zaoszczędzisz sobie kłopotów, jak gumka jest dobra a pancerz nie ma uszkodzeń to zmień jedną.
WIKAR - części do twojego samochodu
www.wikar.na.allegro.pl
dokładnie - obejrzeć i ocenić a nie lecieć po nową
inaczej podchodzę natomiast do elementów, które zapewniają bezpieczeństwo
przez linką ręcznego nikt jeszcze chyba nie zginął...
ale sposób w jaki sewisują niemcy np swoje auta jest lepszy - wymieniają część zanim ma szanse się zepsuć ale to jest bardziej filozoficzne pytanie...dlatego nie widzi się zepsutych aut na niemieckich drogach...
Ostatnio edytowane przez Pangien ; 08-01-2012 o 19:07
Śmieszy mnie takie podejście. Jak by cały komplet kosztował 300zł-400zł to rozumiem jest jakaś oszczędność ale różnica 20zł Panowie. Ręczny to podstawa, no może że chcecie patrzyć jak wam się auto ztacza na jakimś podjeździeW auto niestety trzeba inwestować nie ma nic za darmo. Ale to tylko moje skromne zdanie.