1. Jeszcze przed zakupem zamowilem sobie kabelek "FIAT ECU SCAN USB we wtyku OBD2" i czekam na przesylke. Bede chcial sie podpiac do komputera i zerknac co tam sie ew. dzieje/dzialo. Tylko tak naprawe nie wiem... gdzie nalezy wpiac kable. Moze ktos podpowiedziec?
2. Zauwazylem, ze jak zamykam samochod z kluczyka, to nie wlacza sie alarm (a przynajmniej nie ma migniecia kierunkowskazami). To normalne?
3. Ile moze kosztowac kluczyk na podstawie karty kodowej ?
4. Obecnie samochod ten ma opony o rozmiarze 215 na felgach 17. Chcialbym nieco zaoszczedzic w dalszej przyszlosci na oponach i sie zastanawiam czy daloby sie rozsadnie wrzucic tutaj 195/55. Probowal ktos? Jest sens?
5. Pytanie do wlascicieli wersji 2.0 - czy u was tez zawieszenie jest takie twarde?
6. Sporadycznie pojawia mi sie VDC System Failure, glownie w chwile po ruszeniu, po ponownym uruchomieniu znika i sie juz nie pojawia. Czytalem nt troche i wiem, ze przyczyn moze byc conajmniej kilka, wiekszosc nieistotnych. Jak juz bede mial kabelek, to doczytam co i jak, natomiast chcialbym sie tylko upewnic - tego typu problem moze miec wplyw co najwzej na alfowski ESP, a nie na nic innego?
Poki co tyle, dzieki![]()