Witam koledzy mam takie pytanie. Co daje zamocowanie filtra stozkowego na odmie?? I czy jest mozliwosc zamontowanie owego fitra przy AR 156 2.0 TS??
Witam koledzy mam takie pytanie. Co daje zamocowanie filtra stozkowego na odmie?? I czy jest mozliwosc zamontowanie owego fitra przy AR 156 2.0 TS??
Ale numer!!!
Skąd żeś tego pomysła wytrzepał?
Moja Bella
Odma to przewód odprowadzający przedmuchy z silnika do kolektora dolotowego, aby je ponownie spalić i nic nie wydostawało się do atmosfery, więc nie rozumiem po co tam zakładać jakikolwiek filtr.
żeby gazy nie wracały do silnika.
po spaleniu takiego gazu jest więcej smrodu i brudu w silniku.
Odma wyprowadzona do atmosfery powoduje, że masz czystą przepustnicę i dolot do zaworów włącznie. Stosowanie jej jest jednak nielegalne ponieważ w ten sposób zanieczyszczamy środowisko![]()
ok dzieki koledzy za zainteresowanie sie tematem a moj temat wzial sie z tego ze moj kumpel mial przy hondzie taki filtr stozkowy zalozony i nikt nie wiedzial po co i dlkaczego hehale teraz juz wiem cos wiecej na ten temat.
---------- Post added at 14:13 ---------- Previous post was at 14:09 ----------
a mam jeszcze jedno pytanie na ktopre nikt nie zna odp i nawet komputer nic nie wykazuje heh bo mianowicie to od pewnego czasu to moj silnik ( 2.0 TS ) na wolnych obrotach chwilke pracuje rowno i ok a po chwili mu odwala i drzy caly silnik pierdzi z tlumika i odczuwa sie te drgania w drzwiach i kierownicy nawet. Wiecie co to moze byc za przyczyna bo kazdy rozklada recemialem wymieniane przewody WN i nic hmm sprawdzalem swiece i nie maja zadnego podejrzanego czarnego nalotu. Prosze o pomoc bo juz czasami nie daje rady a dodam tylko tyle ze jak silnik sie troche bardziej rozgrzeje to juz tak mocno tego pierdzenia i drgan nie odczowa sie.
byłeś na kompie?
są filterki na odmę, a rurę mozna zaślepić, robiłem tak w swojej ale po tyg zaczął dziwnie chodzić na zimnym silniku, dławił i szarpał po złożeniu wszytskiego jak wcześniej problem ustąpił(przepustnica czystsza na pewno ale nie wiem dlaczego tak dziwne zachowanie w pracy silnika występowało)
Ja jeżdżę od lata na "wolnej odmie" i nie mam żadnych niepokojących objawów. Mam za to czystą przepustnicę i świadomość, że narażam się eko-czyściochom![]()
Zawsze mozna założyć na odme odolejacz.
Bedzie wilk syty i owca cała![]()
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo