witam czy pasuje czujnik abs z alfy 156 do alfy 147 wiem ze wtyczki sie roznia ale czy da rade podlaczyc np laczac same kable prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
witam czy pasuje czujnik abs z alfy 156 do alfy 147 wiem ze wtyczki sie roznia ale czy da rade podlaczyc np laczac same kable prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
juz Ci mowie ze nie... jak zmienialem zwrotnice to musialem z czujnikiem zmieniac i okazalo sie ze 156 i 147 niby to samo a jak przyszlo do podłączenia to okaszalo sie ze przy kielichu jak podłączasz czujnik miałem w jednej dwa gniazda a w drugiej dwie wtyczki... ale to najmniejszy problem bo ucinasz i lutujesz 2 kabelki... ale 156 i 147 maja inne łożyska a czujnik czyta właśnie chyba z łożyska bo w zwrotnicy była różnica w jego długości... chyba ze byłby to czujnik od 147 GTA bo ma takie samo łożysko
aha po zamianie zwrotnicy z łożyskiem i czujnikiem ABS tempomat wszystko działa i błędów nie ma ale na tempomacie jest wyczuwalne lekkie jakby poszarpywanie...
jak by to wyżej nie było zrozumiałe to krótko czujnik w zwrotnicy przy 147 bardziej wystawał niz przy 156 więc raczej nie bedzie pasował przez to zmieniałem z cała zwrotnica bo łożysko mi wyło i mam teraz jedną zwrotnice od 156 z czujnikiem![]()
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 14-01-2012 o 17:33
dzieki bardzo pozdrawiam
spoko ale jeśli masz troche czasu i chęci i czujnik dostępny to możesz sprawdzić jakoś dużo czasu podłączenie nie zajmuje![]()
nie no sprawdzalem ale czujniki nie wysylaja wogole sygnalu do komputer takze lipa no nic musze znalesc od 147 konkretnie a wiem bo zamawialem jakis czas temu lozysko i jakis baran myslal ze sa identyczne. na pozor wygladaja identycznie ale od 156 jest troszke wieksze nie znacznie ale jednak pozdrawiam
dokładnie alfy 156 i alfa 147 GTA maja to większe łożysko a reszta wersji 147 ma to mniejsze... ja wymieniłem zwrotnice od 156 do 147 bo dałem za nią 10złkto by nie wymieniał jakby łożysko wyło heh no ale ten czujnik musiałem lutować przewody... ale działa wszystko już pół roku ponad
![]()