Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: osłona pod silnik 1,9JTD 8V a benzyna

Użytkownik Romeo Avatar RoBeRt 147
    Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto
    ALFA 147 2002r.1.9JTD 8V 115KM 6b ;)

Domyślnie osłona pod silnik 1,9JTD 8V a benzyna

witam potrzebuje szybkiej odpowiedzi od kogos co może juz to robił... więc do rzeczy
    zakładał już ktoś może osłone od silników benzynowych do 1.9 JTD 8V? wiem że sie różni troche ale da sie raczej troche przerobić i powinna pasować tak?? i mam pytanie na co jest takie wycięcie w dedykowanych osłonach do JTD od strony pasażera?? w tym wytłoczeniu?? w benzynie jest wytłoczenie ale wcięcia nie ma jest to potrzebne??

---------- Post added at 15:19 ---------- Previous post was at 14:34 ----------

mała poprawka osłona od benzyny nie ma tego wytłoczenia i czy jest ono potrzebne
    tu sa linki do porównania
    1,9 JTD 8V
    http://allegro.pl/oslona-silnika-alf...023212782.html
    benzyna
    http://allegro.pl/oslona-silnika-alf...023212777.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Nie pasuje.

Pozdro

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Ozzzi
    Mieszka w
    Modliborzyce/Janów Lubelski. LJA
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2000 Była, Teraz Alfa Romeo 156 1.8TS Sportwagon FL, Opel Astra G OPC

Domyślnie

Niby wszystko jest takie same tylko różnią się wlotem powietrza a otwory na śruby są takie same.

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

no wiem ale wlot w narożniku idzie zrobić... wystarczy wyciąć... natomiast na co jest to wtłoczenie z wycięciem?? tam jest skrzynia biegów tylko... rozstawy śrub powinny pasowac bo alfy różnią się silnikami a nie podwoziami...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Generalnie, przyglądam się wątkowi i nie rozumiem, skoro cena jest identyczna, to czemu nie kupisz odpowiedniej dla Twojego auta, tylko chcesz coś przerabiać?

---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

poza tym choćby nie wiem co, to diesel ma inną, bo potrzebuje mieć odpowiednie wloty w odpowiednich miejscach.
    Potrzebuje więcej powietrza niż silniki benzynowe.
    Identyczna sytuacja jest z zaślepkami na hak holowniczy w zderzak do Audi A3, też na pierwszy rzut oka różnią się tylko wlotami, ale właśnie te wloty spełniają określone funkcje i lepiej tego nie zmieniać

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

te aukcje to przyklad... mam okazje na miejscu oryginalna kupic za 70 zł ale jest od benzyny i dlatego pytam... napisałem jaka jest różnica przeciez i aby o to wtłoczenie mi chodzi z otworem... intercoller mam przed kolem i ten naroznik idzie wyciąć wiec powietrze dojdzie a pod skrzynia po co naciecie?? tan nic nie ma i po co powietrze??? chyba ze sie myle...

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

jak by coś to płyty idzie dopasować narożnik pod intelcoller idzie wyciąć a pod skrzynią w niczym nie przeszkadza że nie ma tego wyprofilowania z nacięciem osłonę w końcu kupiłem za 50zł i ma wygłuszenie nie tak ja te zamienniki na allegro co ich pełno pisałem do kilku sprzedawców się dowiadywać...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar areyoufine
    Mieszka w
    Kalisz/Ostrów WLKP
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał RoBeRt 147 Zobacz post
    te aukcje to przyklad... mam okazje na miejscu oryginalna kupic za 70 zł ale jest od benzyny i dlatego pytam... napisałem jaka jest różnica przeciez i aby o to wtłoczenie mi chodzi z otworem... intercoller mam przed kolem i ten naroznik idzie wyciąć wiec powietrze dojdzie a pod skrzynia po co naciecie?? tan nic nie ma i po co powietrze??? chyba ze sie myle...
    załatw mi też taką za flaszke!

Mieszka w
    Ostrów Wlkp./ Kalisz
    Auto

Domyślnie

ja pół roku szukałem hehe i znalazłem i się okazało że koleś mieszka jakiś 1km ode mnie;p pojechałem i jeszcze 20zł utargowałem;p ciężko ogólnie z wygłuszeniem dostać... mogę Ci dać namiary na kolesia z Wrześni... jak byłem po zderzak miał 2 alfy 147 TS może miały osłony