Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 114

Temat: I co zdziwiony? Czyli niespodzianki ujawnione po zakupie?

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie I co zdziwiony? Czyli niespodzianki ujawnione po zakupie?

Co Was zaskoczyło juz po zakupie? Niekoniecznie negatywnie - nie mam na myśli wyposażenia seryjnego. Z jakimi usterkami i "wynalazkami" (ala McGyver) poprzednich właścicieli spotkaliście się w swoich samochodach :?:

[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-05-26, 14:45 ]
    Zmieniam tytuł tematu z wielkich na małe litery ( Regulamin pkt.3 )
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Zun
    Gość

Domyślnie Re: I CO ZDZIWIONY? CZYLI NISPODZIANKI UJAWNIONE PO ZAKUPIE?

Cytat Napisał as
    Co Was zaskoczyło juz po zakupie? Niekoniecznie negatywnie. Z jakimi usterkami i "wynalazkami" (ala McGyver) poprzednich właścicieli spotkaliście się w swoich samochodach :?:
    Oj człowieku ..... dnia by niestarczyło ..... przez moje ręce przewineło się kilkanaście aut , którymi jeździłem dłużej niż miesiąc - o tym można napisa książke. Dodatkowo jeszcze z racji wykonywanego zawodu przyglądałem sie bliżej w swoim życiu kilku set autom. Do końca tygodnia można by było opowiada o rzeźbach z gó.wna przy tych samochodach. Ale jeśli cchodzi o alfy - te którymi jeździłem nie raziły strasznie jakimś druciartswem - bo do spiętego pasami do ładunków filtra powietrza zaliczam raczej jako lajtową rzeźbe - w porównaniu ztym co już widziałem. Ale inaczej się miało przy takich które oglądałem ale nie zakupiłem.

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

spawane mocowania konsoli srodkowej sa z plastiku. pozatym to plastiki byly izolowane tasma klejaca chyba do dywanow

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

dzikie lata 90-te,gazety chyba Życie Warszawy zwinięte w kulki i poupychane za tachometrami chyba żeby nie brzęczało w Vectrze A ,to był fachowiec z Podlasia

tomkap
    Gość

Domyślnie

Mne zaskoczyła gąbka zamiast filtra przeciwpyłkowego podczas serwisu klimatyzacji. Było w niej chyba kilogram czarnej sadzy. Aż sie przeraziłem czym ludzie oddychają w Warszawie. Muszą to samo mieć w płucach.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

U mnie jeden z poprzednich właścicieli w miejsce tylnich głośników 135 mm zamontował głośniki 150 mm przykręcejąc je jednym wkrętem, bo inaczej "nie dało rady". Głośniki oczywiście zamiast grać pierdziały, bo membrana dotykała glachy karoserii, ale co tam... było przecież 2x100W.

Z przodu zaś miał mały problem z zamontowaniem wprawdzie głośników o nominalnym rozmiarze 165 mm i mocy 2x120W, które jak się później okazało były za głębokie. Co zrobił? Nic prostrzego - pozaginał więc do środka na całym obwodzie ograniczającą otwór na głośnik - blachę w drzwiach, bo zapewne nie słyszał o takim czymś, jak dystanse do głośników. Tylko sie cieszyć, że się nie zorientował, że szyby mu się do końca nie opuszczają, bo zapewne i one zostały odpowiednio "skorygowane"
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Ogier Avatar Wierzba
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS

Domyślnie

ja miałem jedną miłą niespodziankę- mianowicie pomimo że sprzedawca mojego poprzednieog smaochodu Forda Modneo dosyć fachowo go opisał, to jednak np pewnego dnia jak upadła mi mapa warszawy na podłogę os strony psażera, pochylam się a tam zmieniarka blaupunkta na 6 CD

Co do obecnej miłej niespodzianki, to nadal jestem zaskoczony że za niewielkei pieniądze kupiłęm piękną alfę która ma niecąłe 4 lata, oryginalny przebieg 40 tys km ( sprawdzony) i jest krajowa a na dodatek wnętrze wygląda pięknie i jest bardzo mało zużyte- takie samochody to wg mnie cukierki- mimo że nie było to dla mnie priorytetem ( kierowałem się rozsądkiem, czyli pochodzenie i utrzymanie alfy) to mimo wszystko mnie to bardzo zaskoczyło
    “You cannot be a true petrolhead until you’ve owned an Alfa Romeo – it’s like having really great sex which leaves you with an embarrassing itch.” – Jeremy Clarkson

Kosiar
    Gość

Domyślnie

jak się silnik nagrzał do optymalnej temp. to klima przestała chłodzić :cry:
    a pozytywnie zaskoczyły mnie walory przyspieszenia i zakrętów w końcu wysiadłem z seicento 0.9 a wsiadłem do 156 2.0 więc każde przyspieszenie spod świateł to dla mnie bajka dotąd sprawia mi frjade ale wtedy jakoś bardziej

mar77
    Gość

Domyślnie

Ja przed kupnem pojechalem do ASO na gruntowne sprawdzenie. Zaskoczylo mnie, to ze wykryli tam dokladnie wszystko. Musialem zmieniac/naprawiac tylko to co wiedzialem od samego poczatku.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Ja u siebie nic nie znalazłem, bo kupowałem raczej dobre samochody. Natomiast rekordowym odkryciem była wymiana wahacza przedniego w pewnej Lybrze, który stukał, i jakież było zdziwienie właściciela, kiedy okazało sie, ze jest on przyspawany do belki. Dlaczego ? Tego nie wiadomo. Gwint był, po zamontowaniu nowego zbieżność dała sie ustawić, może majser nie miał klucza "15". <OO>
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y