Witam wszystkich!
Może moje pytanie niektórych będzie śmieszyć ale co tamCzy da się na 155-ce zamontować bagażnik dachowy (bo nie widzę spinek) i jeśli tak to ile można na niego załadować?
Pozdrawiam, Michał
Witam wszystkich!
Może moje pytanie niektórych będzie śmieszyć ale co tamCzy da się na 155-ce zamontować bagażnik dachowy (bo nie widzę spinek) i jeśli tak to ile można na niego załadować?
Pozdrawiam, Michał
Dzięki!
A orientujesz się może czy te zaczepy do samochodu to jest jakiś standard czy tylko standard AR?
Mocowania do samochodu to pewnie jakiś standard.w każdym dobrym sklepie z bagażnikami coś dobierzesz,ale takiego ze zdjęcia z logo pewnie już dziś nie da się kupić![]()
Od grudnia czekam na info od kolegi Belfer z forum, który ma taki bagażnik oryginalny, ale miał go w 145 i nie wie, czy do 155 pasuje.. Może kiedyś się doczekam, bo mam go zarezerwowanego
---------- Post added at 16:58 ---------- Previous post was at 16:56 ----------
P.S. A na allegro może kupić za około 150 czarny do ar 155, a za 250zł ładny aluminiowy, prawie jak THULEWszystko nowe, tylko do każdego auta dokładają inne mocowania i na miejscu je mają do odbioru nawet na bieżąco
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
wydaje mi się że odpisał że nie pasuje ale tak mi się tylko wydaje. Prawdę mówiąc to oryginalny mi nie podejdzie bo będę potrzebował jakichś belek uniwersalnych na przynajmniej dwa auta. Zastanawiałem się czy da się zamocować bo jakoś nie widziałem zaczepów no ale jeśli tak to się cieszę. Będę wyglądał jakbym do Turcji po jeansy jechałOd grudnia czekam na info od kolegi Belfer
Aaaa i jeszcze jak z obciążeniem dachu? orientuje się ktoś ile można zapakiwać?![]()
Ostatnio edytowane przez omron8 ; 13-02-2012 o 21:09
Zaczepy do bagażnika są pod uszczelkami. Musisz szukać bagażnika konkretnie do alfy, tipo itd.
Coś takiego znalazłem tylko nie wiem czy podejdzie :/ http://allegro.pl/bagaznik-bazowy-fi...112254161.html
W dobrej cenie jest to może kupię na pałę, a nuż podejdzie
Tylko że kurde na innej aukcji wyczytałem że bagażnik ma nośność 50 kg a to trochę mało jak dla mnie.
ja mam oryginał kupiony we włoszech nośność jest 75 kg max , jak wyczytałem z ulotki to pasuje też z punto 1 , miałem je kilka razy na dachu i nie było problemu jedyne co to trzeba uważać na uszczelki bo przy przytrzaśnięciu z drzwiami mogą popękać ze starości
Dziękuję wszystkim za odpowiedź