Witam. Jak w temacie. Od dłuższego czasu czuję mały spadek przyspieszenia przy 2800-3000 obr/min. Nie jest to jakis spadek mocy jak przy MCSF ale dla kierowcy jest to odczuwalne. Auto nie kopci.
Czyszczenie EGR i wlotu kolektora już dawno wykonane, a EGR dodatkowo zaślepiony pełną zaślepką.
Oto błędy, które wyszły po podłączeniu FESa. Dodam tylko, że ostatni raz kasowałem błędy pół roku temu, a teraz przed podłączeniem kompa był odłączony akumulator na jakiś czas. Przy opisach błędów miałem informacje o nieprawidłowym sygnale, a nie zbyt dużym czy zbyt niskim także myślę, że to może przez to odłączenie aku, a poza tym nie dawno za nami mrozy po ponad -20st więc wszystko wariowało.
P0191 - Czujnik ciśnienia zbiornika zasilania (listwy) paliwa
(regulator ciśnienia paliwa czyszczony pół roku temu)
P0235 - Czujnik A wspomagania turbosprężarki
P1320 - Cam/Crank signal synchronization - ??????
Błędy po wykasowaniu nie wróciły gdyż jeździłem z laptopem, a oto wykresy doładowania i powietrza (temp. silnika 90stC):
AIR
Turbo
Na moje oko to turbo chyba w miarę ok (zmienna geometria przy gazowaniu na luzie skacze żywo ok 1cm) ale powietrza bierze za mało w odniesieniu do desired.
Przepływki nie odpinałem gdyż nie potrafię jej odpiąć tak na "macanta", gdyż nie wiem jak ta wtyka wygląda i nie chce jej urwać, a rozbierać wszystkiego narazie mi się nie chciało bo strasznie u mnie dziś wieje.
Jakieś sugestie? Czy to będzie przepływomierz do wymiany i ta dziura zniknie?