Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Zewnętrzne lusterko wsteczne - zakup obudowy

Pietras
    Gość

Domyślnie Zewnętrzne lusterko wsteczne - zakup obudowy

Witam!!!
    Wczorajszej nocy jakiś debil na parkingu w Cudnym Mieście Zakopanem, rozbił mi lusterko, a obudowa jest na pół pęknięta, a zatem moje pytanie:
    Nr 1: Czy dostanę obudowę do lusterka bo reszta jest ok, na allegro i na necie nie znalazłem samej obudowy tylko całe lusterka
    Nr 2: Gdzie zakupić wkład lusterka CZYLI <<LUSTRO>> po jakiejś przyzwoitej cenie bo gościu mi w motoryzacyjnym śpiewa 120 zł jakiś horror
    Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam wszystkich zapalonych Alfaholików

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

pełno lusterek na alllegro po 100zł a ty dramat robisz

tylko uważaj zeby z angola nie kupić, chociaz niby obudowa jest ta sama...

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    166 2.4JTD , 159 2.4JTD automat, Fiat Doblo 1,9JTD

Domyślnie

miałem ten sam problem urwane lusterko na parkingu... kupiłem całe pod kolor za 150zł ale jeśli jesteś zainteresowany to mam lustro w całości (tylko obudowa mi pękła) jak co to pisz na PW

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Jak chcesz to mam obudowę prawego (nie wiem które ci poszło bo nie napisałeś ) w kolorze srebrnym. Kupiłem kiedyś całe żeby pozyskać mechanizm składania i reszta gratów mi została. Jakby co to na PW.

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Jak chcesz to mam obudowę prawego (nie wiem które ci poszło bo nie napisałeś ) w kolorze srebrnym. Kupiłem kiedyś całe żeby pozyskać mechanizm składania i reszta gratów mi została. Jakby co to na PW.
    Mógłbyś opisać jak rozebrać lusterko na częsci??
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Z tego co pamiętam to kluczowe było wyjęcie szkła, trzeba ustawić lusterko tak żeby szkło maksymalnie wystawało z zewnętrznej strony obudowy lusterka (nie wiem jak to jaśniej opisać, chodzi o to że np. dla lewego lusterka ustawić je na maksa w prawo). Później łapiesz palcami za szkło i ciągniesz do siebie. Trzeba użyć sporo siły ale w końcu puści. Później już wszystko jest na wierzchu.
    Może zerknę na te graty co mam to opiszę coś dokładniej, ale z tego co pamiętam największą zagadkę miałem z tym szkłem.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

lustro(szkło) trzeba dołem wepchnąć do oporu i bardzo cienkim śrubokrętem podważyć dwie zapadki od góry i wypiąć je potem lustro wyjdzie , wypiąć konektory i rozkręcić śrubki jedna w obudowie lustra druga od spodu i trzy w elemencie składania , jak kupisz lustro od anglika to ze swojago musisz przenieść termometr wraz z wiązką tylko te dwa kabelki .

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Z tego co pamiętam to kluczowe było wyjęcie szkła, trzeba ustawić lusterko tak żeby szkło maksymalnie wystawało z zewnętrznej strony obudowy lusterka (nie wiem jak to jaśniej opisać, chodzi o to że np. dla lewego lusterka ustawić je na maksa w prawo). Później łapiesz palcami za szkło i ciągniesz do siebie. Trzeba użyć sporo siły ale w końcu puści. Później już wszystko jest na wierzchu.
    Może zerknę na te graty co mam to opiszę coś dokładniej, ale z tego co pamiętam największą zagadkę miałem z tym szkłem.
    Mnie czeka niedługo też wyjmowanie tego szkła z lusterka bo będe zakładał "składanie".
    Jak juz wyjme wkład do spodziewać sie jakichś pułapek? .NA poczatek sprawdzę sposób mikell0
    zobaczymy co z tego wyjdzie...
    Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 15-03-2012 o 20:31

Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto

Domyślnie

Jeśli chodzi o pułapki, to ja trafiłem na dwie. Pierwsza to wyjęcie tego szkła - sposób Mikello może być dobry, mój też zadziałał (brutalne wyszarpanie) tylko odczuwa się przy tym pewien dyskomfort . Druga pułapka to okazało się że niektóre śruby raczyły skorodować i trochę się namęczyłem z odkręcaniem - cierpliwość plus szczypce plus spray penetrujący.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    alfa romeo 166 2.5 v6 2004. 159 2.4 jtd sw 2006

Domyślnie

jak będziecie demontować lustro to warto robić to w dwie osoby albo przed demontażem z drzwi. ja wkładałem między obudowę a lustro palce i ciągnąłem lustro górą ile się da . mało komfortowa sytuacja .