Witam,
chciałem zmienić sobie żarówki w mojej Alfie na jakieś o bielszej barwie. Obecnie mam zwykłe żółte Narvy.
Na światła mijania (H7) myślałem założyć Philips Diamond Vision lub Osram Cool Blue Intense 4200K. Oba modele posiadają homologację.
Ktoś miał do czynienia z tymi modelami w Alfach? Niby żywotność tych żarówek jest krótsza od zwykłych tradycyjnych ale mam nadzięję że nie palą się co 2 miesiące.
Natomiast nie wiem kompletnie jakie wybraać na postojówki żeby ori żółte nie psuły efektu. Model to H6W według instrukcji.
Tu myślałem o diodowych na CAN busie żeby błędu nie wyrzucało jednak chcę coś w kolorze bieli a nie mega niebieskim, stąd moje pytanie czy ktoś jakieś testował już i jakie poleca.
Chętnie zamówiłbym bym od razu żaróweczzki do oświetlenia tablicy rejestracyjnej z tyłu - kolor oczywiście jak wcześniej - jak najbardziej białe - widziałem już kilka aut ze zmienionymi żaróweczkami od oświetlenia tablicy jednak głównie koloru bardziej niebieskiego niż białego co w moim przypadku zdecydowanie odpada.
Byłbym wdzięczny za podzielenie się swoimi odczuciami i doświadczeniami, a i najlepiej fotkami również![]()