Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: [AR 145 1,4 boxer] Doradźcie

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie [AR 145 1,4 boxer] Doradźcie

PAnowie i PAnie, czy moglibyscie rzucic okiem i wyrazic swoje opinie o tym autku?

http://moto.allegro.pl/item376441138...o_145_1_4.html

Warto cos takiego kupić za te pieniędze. Widzę że prawy przedni błotnik jest do lakierowania (jaki koszt lakierowania tego elementu w Poznaniu może ktoś wie?).

Dzisiaj jade oglądać i sprawdzic czy wszystko gra w silniku, w zawieszce i ogólnie stan ocenic organoleptycznie :mrgreen:

Bardzo mi sie podobaja 145 i chciałbym dla mojaj PAni taką kupić ale nie jestem na biezaco z tym modelem, a chce żeby druga piekna Włoszka była w rodzinie

Dzięki za opinie.

Pozdrawiam
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

a koniecznie chcesz boxera ?

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

A cos jest nie tak z tymi boxerkami? Miałem boxera w 33 i fjanie gadał...

Wiesz cos czego ja nie wiem :mrgreen: ?

Każda sugestia jest wazna dla mnie.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

no cena promocyjna ale ja za ten sam rocznik dałem 6tyś + 4,5tyś już dołożyłem i to nie koniec żeby go doprowadzić do stanu zadowalającego. więc pewnie w późniejszym czasie dołożysz trochę... A jeśli to ma być auto dla kobiety (która teoretycznie pewnie nie zna się na jego naprawach) nie jest to dobry wybór wg mnie.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Nie nie nic nie mam do boxera, mnie sie bardzo podoba ten silnik szczególnie dzwięk jakiego żaden T.S z siebie nie wyda, bardziej mi chodzi o stan samej Alfy, w T.S szybciej znajdziesz dość dobrze utrzymany egzemplarz.
    Mnie chodzi o ta Alfe z tej aukcji,z tego co widzę to ta Alfa trochę ma z blacharką bałagan np. prawe drzwi jakby jakoś krzywo zamontowane (może to tylko wina zdjęcia), środek nawet w dość dobrym stanie, coś chyba z tylnym zderzakiem jest nie teges bo jakoś odstaje, i ta rura w silniku na drucikach. Troszkę ta Alfa sprawia wrażenie zaniedbanej, no ale musisz sam ocenić czy warto, a co do ceny to sie nie wypowiadam bo nie znam cen boxerów.
    A może twoja Pani bardziej by sie ucieszyła na boxera 1.7 :mrgreen:

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Na fotkach wygląda ok ale to jeszcze żaden dowód, że auto jest dobre. Mam podobne zdanie jak koledzy, Boxerka kobiecie bym nie polecił. Auto jest cudowne ale jednak ma swoje kaprysy i trzeba się do takiego silnika przyzwyczaić. Alfa wiedziała jednak co robi zmieniając silniki w '97 .
    FORZA ITALIA !

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

W przeciwieństwie do co niektórych uważam, że KOBIETA i BOXER mogą stworzyć dość udany duet

Co do samego samochodu uważam, że jeśli się zdecydujesz czeka Cię sporo wydatków związanych z doprowadzeniem blacharki i powłoki lakierniczej do porządku. Obtarty bok, powgniatana maska (tego tak łatwo nie wyrzeźbisz), nie wiem czy na dachu nie zaczyna się coś dziać z lakierem, wiszący prawie tylny zderzak (brak zdjęcia od tyłu). Jeśli chodzi silnik - niewiele da się powiedzieć chociaż ten gumowy wąż na drucie zdaje sie mówić sam za siebie - ktoś pewnie robił głupie oszczędności. Wnętrze natomiast rzeczywiście, jak na ten rocznik zadbane.

Reasumując - jeśli będzie to pierwszy samochód Twojej Pani (tzn. bedzie sie uczyć jeździć) - możesz zaryzykować po wcześniejszym sprawdzeniu podczas jazdy testowej. Sprawdź również duperele z które się później słono płaci. Jeśli chcesz, aby Twoja kobieta zaprzyjaźniła się z AR145 na dłużej - odradzam :|
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar currahee
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.

Domyślnie

Przyjrzałem się jeszcze raz zdjęciom i dochodzę do wniosku, że auto jest strzelone w tył. Nawet tablice rejestracyjne są za tylną szybą. Rura w silniku - bez komentarza. Dlatego taka niska cena. Jak kochasz swoją Panią to znajdź jej coś innego Mimo to jak auto widziałeś napisz jak prezentowało się "na żywo".
    FORZA ITALIA !

Mieszka w
    Luboń
    Auto

Domyślnie

Więc tak Panowie, byłem zobaczyłem i zaśmaiałem się w twarz kierownikowi

Narazie robię rozeznanie na rynku w autkach, więc zanim kupie to musze wyczaić co warto a co nie...

Nie ma problemu ze boxerek, sam jeździłem 3 latka 33 w boxerku także znam ten silnik i jego wymagania, więc wszelkie grzebanie w silniku i dbanie o autko biore na siebie, moja PAni m,a tylko nim jeździc i sie zachwycac ze smiga Alfą :mrgreen:

Ale do rzeczy...Zaparkowałem swoja 156 tak zeby widział że mam ramki z Alfaholików i nie trafił na zielonego gostka w tym temacie. Podjechał młody gość, wysiadam oglądam autko i rzeczywiście porażka, zatarcie na prawym błotniku to by mi nie przeszkadzało-zrobiłbym w razie czego, ale auto na moje oko po gradobiciu, wgnioty od kulek na dachu i masce...

Tylne zaczepy zderzaka urwane, widac ze ktoś w tyłek wjechał albo gość w coś wycofał...W srodku nie tak kolorowo jak na fotce, było palone w aucie i ogólnie nie tak jak na fotce...No to maska w górę...silnik suchy, za mało płynu chłodniczego a olej barwy czarnej (z 15 tysięcy miał spokojnie tak na oko)...Widać że auto nie było traktowane z szacunkiem, raczej jako dupowóz, miałem ochote gościow w morde dac za takie coś , bez słowa wsiadłem w moje lśinące i piekne auto i pojechałem do domku na obiad...

Traktuje to jako przydatna przygodę która w przyszłości pozwoli byc czujnym jak bedę szukał czego dalej. Napewno będzie to AR ale napewno nie za "okazyjna cenę"...

Myslicie ze za 8 tys juz cos fajnego wybiorę?

Dzieki za zainteresowanie tematem chłopaki

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Tak myślałem - za dużo kosztowałoby Cię doprowadzenie blachy i lakieru do porządku. Uważam, że lepiej trochę dorzucić, kupić coś zadbanego i nie męczyć się z tym później. Poszukaj czegoś ze zdrową blachą :wink:

Co do tej którą oglądałeś - odpaliłeś chociaż silnik? Przejechaleś się?
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.