Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Czujniki cofania niefabryczne

Użytkownik Rowerzysta Avatar bogas
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    MiTo 1,4MATB 135KM

Domyślnie Czujniki cofania niefabryczne

Brakowało mi ich bardzo, głównie przy podjeżdżaniu na parkingu do innych samochodów.
    89pln z przesyłką, montaż podsufitowy (długo czekałem aż się takie pojawią), dwa czujniki czarne, dwa białe.
    Oryginalne 1kpln to lekka przesada, z resztą zbierałem na turbo benzinę ;)
    Pozdrawiam

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	czujniki_cofania.jpg
Wyświetleń:	411
Rozmiar:	28.7 KB
ID:	50093

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mantis30
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo MiTo

Domyślnie

Interesujący patent. Możesz zdradzić więcej informacji oraz opisać montaż?

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał mantis30 Zobacz post
    Interesujący patent. Możesz zdradzić więcej informacji oraz opisać montaż?
    He, he ja próbowałem taki sam ale "zwykły" tzn na deskę w obudowie obrócić ale za dużo było zabawy z przelutowywaniem wyświetlacza. I próbowałem w tym samym miejscu wstawić ;-)., tylko coś mi sie tam nie mieściło między wskaźnikiem pasów a lusterkiem . Niestety te moje przy dużym mrozie głupieją
    Ostatnio edytowane przez metan ; 16-03-2012 o 13:04

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    MiTo 1,4MATB 135KM

Domyślnie

Kupiłem na allegro, tutaj: http://allegro.pl/czujnik-cofania-cz...165498631.html
    Montaż sprowadza się do przeciągnięcia kabla od wyświetlacza do bagażnika (między podsufitką, a uszczelką drzwi, dalej nad kurtyną i nad oknem tylnym).
    Wiercisz w zderzaku otwory, przeciągasz kable lewą stroną bagażnika od strony zderzaka (jest tam dławik gumowy), ciągniesz zasilanie z wstecznego, montujesz w bagażniku centralkę i spinasz.
    Pod zderzakiem jest ciasno, kable trzeba przeciągać pilotem w postaci drutu np. miedzianego i te prace wykonuje się leżąc pod samochodem.
    Pozdrawiam

---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

W podsufitkę nad szybą przednią kabel wchodzi dobrze, potem już leci do tyłu bez problemu. Mam też tak puszczone oświetlenie tyłu.
    Tanie czujniki niestety płatają różne figle - a to przeszkadza im deszcz, a to mróz. Moje nie widzą np. wiadra za autem. :/
    Ale ja chciałem głównie do parkowania tyłem, podjeżdżając do innego samochodu - sprawdzają się świetnie.

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał bogas Zobacz post
    Kupiłem na allegro, tutaj: http://allegro.pl/czujnik-cofania-cz...165498631.html
    Montaż sprowadza się do przeciągnięcia kabla od wyświetlacza do bagażnika (między podsufitką, a uszczelką drzwi, dalej nad kurtyną i nad oknem tylnym).
    Wiercisz w zderzaku otwory, przeciągasz kable lewą stroną bagażnika od strony zderzaka (jest tam dławik gumowy), ciągniesz zasilanie z wstecznego, montujesz w bagażniku centralkę i spinasz.
    Pod zderzakiem jest ciasno, kable trzeba przeciągać pilotem w postaci drutu np. miedzianego i te prace wykonuje się leżąc pod samochodem.
    Pozdrawiam

---------- Post added at 22:01 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

W podsufitkę nad szybą przednią kabel wchodzi dobrze, potem już leci do tyłu bez problemu. Mam też tak puszczone oświetlenie tyłu.
    Tanie czujniki niestety płatają różne figle - a to przeszkadza im deszcz, a to mróz. Moje nie widzą np. wiadra za autem. :/
    Ale ja chciałem głównie do parkowania tyłem, podjeżdżając do innego samochodu - sprawdzają się świetnie.
    Możesz spróbować regulować "pole widzenia" czujek obracając je w otworze. Z tego co pamiętam z opisu wiązka jest nieco "pochylona"

Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    MiTo 1,4MATB 135KM

Domyślnie

Ustawiłem kąt według mnie najlepszy - patrzą delikatnie w dół. Nie wiem czy je teraz wyjmę - siedzą mocno.
    Ale myślałem inaczej - od ich osi poziomej ustawić wiadro symetrycznie w górę i sprawdzić.
    Muszę tylko wejść do bagażnika, by mnie nie widziały.