Witam serdecznie miłośników alfy zwracam się dowas o fachową poradę. zakupiłem niedawno Alfę 166 2.5 24v problem jest taki, że są drgania silnika przenoszone na budę lekko odczuwalne. wiem, że trzeba sprawdzić puduszki silnika,ale dziwna jest praca silnika objaw jest taki jak odpalsz, przez chwile chodzi na ssaniu jest ok .,po chwili spada na obroty 900 i zaczyna się dziwna praca silnika jakby nie chodził na jednym zaworze, obroty nie falują, silnik nie traci na mocy, wszystko jest ok. wciska w siedenie, nie dławi się nie dusi się, wciskam sport zrywa asfalt ,a na wolnych obrotach jagby falował a nie faluje. silnik powinien ładnie buczeć br.br.br., a on chodzi jakby coś przez chwilę przytykało i pochwili równo pracuje. wcześniej strasznie śmierdziało benzyną , więc zacząłem szybko od sprawdzenia świec. zakupiłem nowe oryginalne do tego silnika. jest lepiej, nie śmierdzi już paliwem, ale i tak nie to.cewki sprawdzone ciśnieniena zaworach sprawdzone, sonda lambda sprawdzona, koło dwumasa sprawdzona. co to może być? wiem tylko jedno, że napewno związane jest to zapłonem.