dzwoni mi i stuka tapicerka klapy bagażnika. na każdej dziurze czuję się jakbym jechał furmanką. rozbierał to już ktoś kiedyś? zastanawiam się ile i gdzie są spinki bo odkręciłem śruby (osiem sztuk) i ani drgnie
dzwoni mi i stuka tapicerka klapy bagażnika. na każdej dziurze czuję się jakbym jechał furmanką. rozbierał to już ktoś kiedyś? zastanawiam się ile i gdzie są spinki bo odkręciłem śruby (osiem sztuk) i ani drgnie
Jakoś rok temu rozbierałem tapicerkę drzwi tylnych. U mnie na dziurach dochodziły miejscami dźwięki, jakbym wiózł słoiki w bagażniku. Powodem tego okazały się zaczepy przy kablach uderzające w blachę drzwi tylnych. Wystarczyło tylko je wcisnąć w swoje miejsce.
Z tego co pamiętam to mi udało się zdjąć tapicerkę intuicyjnie. Po odkręceniu śrub, należy dodatkowo podważyć pojedynczo bolce wciskowe przytrzymujące cały płat do blachy.
![]()
Ostatnio edytowane przez SynapticXX ; 21-03-2012 o 18:32
jutro spróbuję. wielkie dzięki za odpowiedź. powiedz tylko skąd wziąłeś ten rysunek?
rysunek pochodzi z programu Elearn, instrukcja obsługi i napraw sewisów Alfy, fiat, lancia.
pzd.
ja kiedyś rozbierałem, ale nie było większego problemu. śruby odkręciłem, a zatrzaski delikatnie wyszły, także nie bawiłem się z tym za długo
wiedząc gdzie pociągnąć tapicerkę zrzuciłem ją raz dwa ale de facto nie było takiej potrzeby. drżała cała klapa więc wystarczyło lekko wystawić te gumowe stopery które odciskają klapę od karoseriiprzy okazji przeciągnąłem czerwony sznureczek do otwierania bagażnika od środka czyli ostatecznie nic na marne
![]()