Witam serdecznie
Mam maly problem zmienilem sobie fotele na skorzane i mam opcje dodatkowa czyli podgrzewane, musze doprowadzic plusa ale nie wiem skad mam sobie go zapozyczyc
Witam serdecznie
Mam maly problem zmienilem sobie fotele na skorzane i mam opcje dodatkowa czyli podgrzewane, musze doprowadzic plusa ale nie wiem skad mam sobie go zapozyczyc
Ostatnio edytowane przez odison ; 11-04-2012 o 19:38
A co do plusa to poprowadź sobie instalacje najlepiej z dodatkowym bezpiecznikiem...Nie jestem pewien na 100% ale wydaje mi się (tylko mi się wydaje) ze tam będzie potrzebny prąd 12 V więc taki jak pod zapalniczką
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 12-04-2012 o 22:58 Powód: poprawiłem już ten post powyżej :)
wiesz co do zapalniczki nie moge sie dobrac czyli nie moge jej wyjac wiec dlatego pytam sie skad mozna go jeszcze podkrasc
a jak sciagniesz elementy kokpitu... nie widzialem 147 w srodku ale dojsie jest napewno musisz tylko pokombinowac a jesli ci sie to uda to juz dalej napewno dasz sobie rade... bo i tak pewnie chcialbys zeby tych kabli nie bylo widac wiec musisz gdzies przy- albo w tunelu srodkowym je poprowadzic ewentualnie pod dywanikami...a do zapalniczki napewno mozna sie dostac
ew. spod kierownicy z tablicy bezpieczników
Mi się wydaje, że do podgrzewania siedzeń potrzebny jest kabel o dość dużym przekroju (nie jestem elektrykiem więc piszę jako laik). Do zapalniczki spróbuj się dostać od spodu albo od strony drążka skrzyni biegów albo zdejmij boczek z tunelu pod kierownicą i tamtędy.
Podaj mi moc tych ogrzewanych siedzeń, znajdź w katalogu czy gdzieś może pod spodem jest naklejka, to ci dobiorę przekrój przewodu. W tablicy bezpiecznikowej masz wolne pola z tamtąd zacznij najlepiej a nie jakieś zapalniczki (ale to moja opinia zrobisz jak uważasz albo jak Ci lepiej). Teraz mi powiedz gdzie masz miejsce na włączniko wyłącznik podgrzewania, ewentualnie gdzie chcesz go wmontować. Chyba że siedzenia mają termostat bo jeśli nie to bez wyłącznika będą grzały cały czas.
Elektryk
---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:44 ----------
Jak się zdecydujesz co gdzie i jak to powiem gdzie najlepiej poprowadzić przewody i jak zdjąć elementy
---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:47 ----------
I błagam Ciebie zmień tytuł postu![]()
Avari udzieli Ci rzeczowej rady
A z tym tematem to fakt zmień go czym prędzej
Na pierwszy rzut oka miałem nawet niewielki problem z logicznym odczytaniem treści tematu![]()