mam takie pytanie, czy takie coś jak dodatek do paliwa który ponoć ma przeczyszczać wtryski może zaszkodzić w jakiś sposób silnikowi, konkretnie chodzi mi o AR 146 1,6 TS,
prosze o podzielenie sie swoimi opiniami
mam takie pytanie, czy takie coś jak dodatek do paliwa który ponoć ma przeczyszczać wtryski może zaszkodzić w jakiś sposób silnikowi, konkretnie chodzi mi o AR 146 1,6 TS,
prosze o podzielenie sie swoimi opiniami
Jakiś czas temu w swojej zastosowałem taki dodatek firmy STP... Bella ani nie spłonęła, ani nic nie wybuchło... :wink: a poważnie to wlałem go wtedy, kiedy wszystko wskazywało na to, że trefne paliwo zatankowałem... Wszystko masz na opakowaniu opisane... w jakich proporcjach itp...
też to lałem do 33 1.4 bx .. napisze tak - tragicznym w skutkach może okazać się przedawowanie tego oraz równie tragiczne jest wlanie tego specyfiku bez wcześniejszej wymiany filtra paliwa. Dodatki do benzyny świetnie rozpuszczają z filtra cały syf i cały ten szlam leci prosto do wtrysków po czym one na pewno się nie wyczyszcząNapisał adamo
DD ..
polecam wymiane filtra przed zalaniem tego pod warunkiem ze zalejemy tak jak na opakowaniu jest napisane![]()
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Sa jeszcze dodatki, ktore podajesz w dolot powietrza. Slyszelem, ze niezly jest firmy MAPCO, a kosztuje okolo 70zł.