Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: wielki wyciek !

Użytkownik Pirat drogowy Avatar JTD
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    AR 156 1.9 JTD 105 KM 2000r Opel Astra SW 1.9 CDTI 101 KM 2007r.

Domyślnie wielki wyciek !

Witam mam kilka pytac 1 dzisaj jak wlaczylem auto zauwazylem ze leci mi plyn z chlodnicy z pod auta lecialo prawie ciurkiem z pod turbiny prosto na rure wydechowa co widac na zdjeciu na wylaczonym silniku nie leci jak wlaczylem auto znow lecialo i tak po paru minutach wlaczajac i wylaczajac auto przestalo leciec dolalem plynu do zbiorniczka i jest ok bardzo dziswna sprawa
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	96.7 KB
ID:	53767 2. pytanie jak jade na bruku slysze metaliczny dzwiek z kierownicy co slychac na filmiku jak ruszam kierownica na postoju tez to slychac na koncu filmiku najbardziej slychac ten dzwiek. http://www.youtube.com/watch?v=R--Q9...ature=youtu.be 3 . ptanie jak skoncze jazde slysze z okolic skrzyni taki swierkot jak by pasikonik jak wcisne sprzeglo dzwiek znika jak puszcze znow sie pojawia dopiero jak pare raz powciskam sprzeglo dzwiek znika calkiem ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

więcej by było widać jakbyś zrobił zdjęcie od góry między pokrywą silnika a ścianą grodziową
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Na dzień dobry odkręć korek od wlewu chłodzącego żeby był luz zmniejszysz ciśnienie w układzie i może nie będzie tak się lało, a gdzie ci cieknie to na moje oko może to być w tym trójniku gdzie wchodzi wężyk ze zbiorniczka wyrównawczego, ale fotka bardzo by pomogła

Mieszka w
    Leszno
    Auto

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0681.jpg
Wyświetleń:	95
Rozmiar:	81.7 KB
ID:	53851Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Zdjęcie0683.jpg
Wyświetleń:	94
Rozmiar:	105.4 KB
ID:	53852 ok odkrece ten korek , dzisaj bylem u kumpla na kanale i straszne ciezko zdjagnozowac ten wyciek , na moje oko leci z takiego grzybka nad turbina on jest polaczony takim cienkim wezykiem razem z turbo co widac na zdjeciach , moze pompa wody gdzie sie znajduje pompa wody ?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

turbina jest między silnikiem a chłodnicą a na pierwszym zdjęciu było widać że leci ci między silnikiem a kabiną czyli druga strona silnika. pompa wody jest po lewej stronie silnika patrząc od przodu i napędzana paskiem rozrządu. między silnikiem a kabiną masz węże do nagrzewnicy i podgrzewacza płyny i to raczej tam bym szukał wycieku, zrób zdjęcie od góry.

Mieszka w
    Leszno
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał czarek82 Zobacz post
    turbina jest między silnikiem a chłodnicą a na pierwszym zdjęciu było widać że leci ci między silnikiem a kabiną czyli druga strona silnika. pompa wody jest po lewej stronie silnika patrząc od przodu i napędzana paskiem rozrządu. między silnikiem a kabiną masz węże do nagrzewnicy i podgrzewacza płyny i to raczej tam bym szukał wycieku, zrób zdjęcie od góry.

kapie mi gdzies nad turbina krople leca prosto na turbine miedzy silnikiem a grodzia nic nie leci jest ok

Użytkownik Romeo Avatar Aster156
    Auto
    Ford Ka MKII, Citroen C3 II

Domyślnie

Cytat Napisał JTD Zobacz post
    2. pytanie jak jade na bruku slysze metaliczny dzwiek z kierownicy co slychac na filmiku jak ruszam kierownica na postoju tez to slychac na koncu filmiku najbardziej slychac ten dzwiek. http://www.youtube.com/watch?v=R--Q9...ature=youtu.be
    Wygląda na uszkodzone łożysko wałka krzyżakowego. Sprawdź bo to może być niebezpieczne

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto

Domyślnie

pod pokrywą silnika masz odpowietrznik na rurce i może z niego leci.

Mieszka w
    Leszno
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał czarek82 Zobacz post
    pod pokrywą silnika masz odpowietrznik na rurce i może z niego leci.

jutro sciagne pokrywe i sprawdze , dzisaj odpalilem auto i znow leci , nagralem filmik
    http://www.youtube.com/watch?v=xupzC...ature=youtu.be wziolem ze soba wode i pojechalem po przejechaniu 8 km stanolem patrze juz nie leci potem odpalalem kilka krotnie auto i juz nic nie lecialo dziwna sprawa

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

Ja napisałem o tym trójniku, bo moja ma tak jak twoja, puki nie nabierze temperatury to puści 2 krople (dosłownie na 3000 km dolałem 50 ml), u mnie poluzowanie korka wyeliminowało to i nic teraz nie leci, u ciebie jest coś poważniejszego bo się leje jak z czajnika