ostatnio jest dosc modna instalacja na "wode" czyli na wodor. czy moze ktos to ma w swoim aucie, albo wie jak to sie sprawuje etc.? plusy i minusy tego.....
ostatnio jest dosc modna instalacja na "wode" czyli na wodor. czy moze ktos to ma w swoim aucie, albo wie jak to sie sprawuje etc.? plusy i minusy tego.....
Ty poważnie?
Jeśli nawet w Polsce jest auto z takim napędem to pewnie gdzieś w jakimś instytucie doświadczalnym.
Moja Bella
Widać że koledze tom202 ceny paliw spędzają sen z powiek.![]()
Jak narazie jedyne stacje tankowania wodoru sa w USA i to tylko w Californii a jedyny samochod dostepny to Honda Clarity.Kiedys nawet w TopGear James May testowal ta Honde i poza tym ze jest to najbardziej ekologiczne rozwiazanie(zdecydowanie lepsze niz wszelkiego rodzaju auta na prad) to innych plusow raczej nie bylo bo koszt tankowania byl porownywalny z kosztem zaatankowania benzyny.Tak wiec dla nas polakow to i tak zadne rozwiazanie.Nadal jedynym rozwiaznie jest gaz czy to LPG czy CNG.
Koledze chodzilo chyba o generator HHO,w google czy YT pod tym haslem jest mnostwo ciekawych wynikow
Kiedys szperalem za alternatywami i chyba najfaniej bylo z etanolem jesli chodzi o montaz ale mala oszczednosc i serwis tez slabo rozwiniety
Jednak LPG jak na razie wiedzie prym,to takie moje zdanie
instalacja generatora HHO nie jest taka trudna do wykonania tylko ma jeden minus jest troszkę niebezpieczna bo potrafi wybuchnąć.
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
Raczej nie, http://allegro.pl/listing.php/search...=generator+hho to już nie takie cudo jak promy kosmiczne, ludzie to montują i jeżdżą.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
dokladnie to co napisal darek2116. - troche zle zinterpretowalem pytanie
i nie chodzo o to ile auto spala, ale z koro mozna jechac taniej to czemu nie?
pytam sie czy moze ktos ma cos takiego w alfie, akurat mialem mozliwosc widzec auto z ta instalacja i wlasciciel byl na + (15 letni nissan), zero elektroniki wiec nie ma co sie psuc, alfa to inna bajka, a ceny ida w gore, - chyba rozpisywac sie nie trzeba![]()