Witam wszystkich!
Czy uszczelki pod głowicę występują w różnych wysokościach? Bo moja głowica po planowaniu sięga już zaworów.
Pozdrawiam!
Witam wszystkich!
Czy uszczelki pod głowicę występują w różnych wysokościach? Bo moja głowica po planowaniu sięga już zaworów.
Pozdrawiam!
Witam
Z tego co mi wiadoma to do TS 16V są dwie wysokości 1,65 i 1,8
Pozdrawiam
Zawsze możesz dorobić na zamówienie.
Remont trwa już u mnie baaardzo długo i wolałbym nie kombinować z dorabianiem na zamówienie bo go nigdy nie skończę
Da radę zmierzyć starą uszczelka czy już nie trzyma wymiarów?
Wszystko da ale pytanie czy posiadasz mikrometr ?Bo chyba najdokladniej bedzie mikrometrem
![]()
omron robisz tak: któryś tłok w gmp, kładziesz starą uszczelkę, na ten tłok w gmp w miejsce gdzie zawory są najbliżej tłoka kładzie się plastelinę i na to wszystko głowice, którą trzeba trochę przyłapać śrubami. Rozkręcasz to potem i widzisz ile masz (lub nie) miejsca miedzy gmp a zaworami (mierzysz sobie grubość plasteliny).
Ja nawet czasami sprawdzam bez uszczelki ale to zależy od budowy głowicy i tłoków.
Mikrometra nie posiadam ale posiadam grubościomierz w którym jest podziałką co 0,1 mm więc różnicę 0,05 mm powinienem zobaczyć. Ale nie będzie chyba takiej potrzeby bo zawór jest leciutko podszlifowany więc biorę tą grubszą.Wszystko da ale pytanie czy posiadasz mikrometr ?Bo chyba najdokladniej bedzie mikrometrem
![]()