Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Problem ze elektryką klimatyzacji!!

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie Problem ze sterowaniem klimatyzacji!!

Witam ponownie z moimi problemami, pisałem jakiś czas temu z problemem mojej klimatyzacji. Otóż jakiś czas temu po włączeniu klimy wentylator załanczał się po 30s na II bieg i tak do spalenia mógł chodzić bo ani na sekundę nie przestawał, a teraz jest problem tego typu, że po włączeniu klimy wentylator w ogóle nie chce się włączyć! A przecież wzrasta ciśnienie które on zbija tak? czy też temperature. Wentylator jak było ok to chodził cyklicznie z przerwami tylko na I biegu. Czynnik był wpuszczany może ze trzy razy, presostat był sprawdzany, cały układ elektryczny też a jednak nie dostaje z kąś... tego sygnału który uruchomi wentylator i będzie przerywał, ale uruchomi na I bieg! przekaźniki też sprawdzane, poza tym wszystko jest ok przy chłodzeniu silnika, wentylator działa jak należy. Dziś podpioł mi mechanik komputer i wyskoczyło kilka błędów dwa z nich to czujnik 1 i czujnik 2 temperatury oby dwa po wykasowaniu został ponownie wczytany błąd czujnika temperatury zewnętrznej. Pozostałe dwa nie wiem, kodów nie wyświetliło tylko sam opis, po 5 resetach błędów i tak dalej pojawiał się ten błąd czujnika 2 temperatury, czy może być wina jego? jeśli pokazuje mi dobrą temp na wyświetlaczu, to czemu wyświetla się jako błąd czy wymiana samego czujnika wyeliminuje bład, czy też może problem tkwi głębiej, no i co ma wspólnego czujnik temp zew z załączeniem wentylatora przy załączonej klimie? tzn wiem że jest potrzebny w układzie ale jaką może mieć wine że wentylator się nie załancza??
    Mam nadzieję, że nikomu nie pogmatwałem bo sam już się wszystko mota ale ciężko z elektrykiem-klimatyzatorem, jeden odsyła do drugiego... tylko kasa leci!!
    Ostatnio edytowane przez marcinq24 ; 26-04-2012 o 19:41

Użytkownik Romeo
    Auto
    159

Domyślnie

W temacie miało być
    ..."ze sterowaniem" wybaczcie pomyłki
    A tak w ogole to pomze ktos?
    Czy ten czujnik temperatury zew. moze powodowac nie wlanczanie sie wentylatora??
    Bledu nie idzie usunac a temp w srodku pokazuje dobra.

Wysłane z mojego SE ARC S