wczoraj nabiłem klimę i nie ruszyła, dziś wyjazd majowy, jak na szybko sprawdzić??
wczoraj nabiłem klimę i nie ruszyła, dziś wyjazd majowy, jak na szybko sprawdzić??
Też mi nie chodzi. chyba mamy podobnie zrobione w naszych autkach. Pierwsze co to sprawdź stycznik na pasie czołowym pod maską, opisany ac comp pod przykrywka. Obok są też fan itp. Stycznik na słuch gdy zalaczasz klime.
U mnie działa, następny stage do sprawdzenia to wiatrak klimy bo się nie zalacza.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
Na pewno nie przez internet.
A tak na poważnie może za dużo nabiłeś?
Dość częsty błąd , chociaż wtedy powinna ruszać i wybijać.
Według mnie ruszaj do najbliższego ASO.
Bardziej problematyczne sprawy zawsze tam załatwiam.
Moja Bella
sprawdziłem jest tak, sterowanie próbuje coś robić bo nadmuch pędzi jak szalony czyli raczej sterownik komfort ok, przekaźnik sprawny, brak też prądu na kablu przy pompie, ale jak podaję prąd na wtyczkę też zero reakcji, może czujnik na osuszaczu?
klimę nabijał serwis klimy, a do ASO żadne auto nie chce mi skręcać
Ostatnio edytowane przez czyrek ; 27-04-2012 o 09:45
jak nabita to moglo pasc sprzeglo ( 12 v podac i sprawdzic ) przekaznik albo czujnik cisnienia
witam po majówce(bez klimy) z tego co przegrzebałem jest tak, padł elektromagnes i wywalił bezpiecznik, prąd dochodzi, sterowanie próbuje załączyć pompę i na tym koniec, czy ktoś może wymieniał sam elektromagnes? gdzie to można dokupić?