Jak w tytule, gdzie mogę takie dostać, albo na co zamienić? Potrafi ktoś pomóc? Dzwoniłem do ASO i usłyszałem cenę za komplet oryginałów to mało z krzesła nie spadłem i nie połknąłem telefonu.
Mam tam nieszczelność, przez co silnik nierówno chodzi bo łapie lewe powietrze, wartość powietrza przy spalaniu to 0,50 - 0,55 a wiem, że MAX, ma być 0,30 - 0,35
Jak widać u mnie jest znacznie więcej co jest niezdrowe dla silnika, wydaje mi się, że to ostatnia nieszczelność, ale nie wiem jak to zastąpić ewentualnie
Sprawdziłem to dzisiaj w bardzo mądry sposób, pryskając plakiem po wszystkich łączeniach gumowych i mierząc wartości powietrza na kompie, wszędzie gdzie była nieszczelność po pryśnięciu wartość powietrza chwilowo spadała, więc tam uszczelniałem, zmieniałem gumy/węże...tutaj jednak było gorzej bo wywołałem maly pożar, na szczęście obyło się bez szkód.
Kolejne pytanie, które traktuję tutaj jako gratis, uznajcie mnie za laika, ale czy polerowanie kolektorów ma jakiś wpływ na pracę silnika?
Na allegro znalazłem komplet wypolerowanych kolektorów + te gumy, za 100zł, ale głupio wywalić stówe jak to też może być nieszczelne.
Tak więc - pomocy![]()