Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: AR 156 JTD Polift - KATOWICE

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lcaise
    Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie AR 156 JTD Polift - KATOWICE

Witam, szukam dla siebie 156tkiw JTD. Wolałbym 1.9 ale nie pogardzę też 2.4. Budzet to 15tyś zł. Celuję w roczniki 2002-2004, z czego zdaję sobie sprawę, że nowsze polifty mogą być po prostu sprowadzone i będzie trzeba doliczyć koszty 'rejestracji' czyli około 2tyś PLN. Wówczas w grę wchodzi komis, gdzie te 2 koła wezmę w kredycie !

Znalazłem interesujący egzemplarz w Katowicach:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-spo...C23955452.html

Czy ktoś zna to auto? Dobrze, że zarejestrowane i od rodziny [wózek w kufrze]. Z fot ciężko cokolwiek wywnioskować cokolwiek, dlatego prosba - może ktoś z Katowic podskoczyłby obadać furkę? Mam około 500km i kiepsko by było, jakbym zajechał a samochód okazałby się wrakiem. Cena wydaje się dosyć niska, wzbudza podejrzenia...chociaż coraz wiecej 156 po lifcie w tych cenach na allegro.

wrzucam foty jakby nagle ogłoszenie znikneło a w przyszłości ktoś byłby zainteresowany opinią:

Byłoby fajnie, jakby ktoś się wypowiedział ...

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 11:44 ----------

Jeszcze jedno autko:

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-spo...C24070920.html

co sądzicie ?

Użytkownik Ogier Avatar Rewil
    Auto
    BMW 440i M / Alfa 159 / kiedyś 156 SW

Domyślnie

Za 15 tys, cudów bym się nie spodziewał, aut które chodzą 20+.
    Chyba że rynek się załamał i mam nieaktualne dane... to mnie poprawcie.
    Inteligentna kamera samochodowa, z użyciem sztucznej inteligencji - watchoutai.com

Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Ja swoją wiedzę opieram tylko na otomoto i allegro - jest jak jest, ok 15 koła to na sprowadzony egzemplarz akurat [z początku produkcji polifta].

Użytkownik Ogier Avatar Rewil
    Auto
    BMW 440i M / Alfa 159 / kiedyś 156 SW

Domyślnie

Cytat Napisał lcaise Zobacz post
    Ja swoją wiedzę opieram tylko na otomoto i allegro - jest jak jest, ok 15 koła to na sprowadzony egzemplarz akurat [z początku produkcji polifta].
    Musisz sprawdzać, za 15 - 2.4 na pewno nie znajdziesz, co do reszty - masz rację, jest jak jest. Musisz jeździć i szukać takiej okazji, zakładać że serwis ogarnięty masz w razie jakiś problemów i próbować szczęścia. Bo te 15 co mówisz, to jest początek stawki, większość tych samochodów to już znam na pamięć.

Szukaj aut w okolicy, jeździć tyle km się nie opłaca mając taką sumę, zbyt małe prawdopodobieństwo że ta sztuka, to będzie akurat ta sztuka.
    Inteligentna kamera samochodowa, z użyciem sztucznej inteligencji - watchoutai.com

Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Zgadza się.
    Generalnie zwróciłbym koszty paliwa, jakby ktoś był chętny podjechać itd

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Co do ogłoszenia to bidna wersja. Nie ma tempomatu. Pisze, że ma mieć skórę a fotele materiałowe. Najlepiej zadzwonić i dopytać się.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar odrobina156
    Mieszka w
    Ropczyce
    Auto
    Stelvio Sprint MY 2020 Blue Misano Lancia Ypsilon Platinum 1.3 mje

Domyślnie

Za 15tyś na Twoim miejscu bym się nie porywał na polifta, a jeśli już to napewno cudów nie będzie i przygotuj się na to, że jak kupisz w okazyjnej cenie to może się okazać skarbonką bez dna. Wg mnie lepiej dać 15tys za np rocznik 2002 w miarę ogarnięty od np. kogoś z forum;P Ty zrobisz jak uważasz.
    Co to Alfy z drugiego linka wydaję mi się, że na zdjęciu gdzie widać bok auta od tylnych drzwi do tyłu jest inny lakier niż od przednich do maski To taka moja uwaga po looknięciu na fotki. Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Lepiej dozbierać pare tyś i kupić na forum polifta- są oferty za 18-19 tyś w bdb stanie, wymieniane dużo rzeczy itp. Szukać,szukać i jeszcze raz nie napalać się na cenę

Pzdr

Mieszka w
    Poznań / Berlin
    Auto
    156FL SW 1.9 JTD 16V

Domyślnie

tu się nie zgodzę, sam sprzedałem rok temu Fiata Bravo 1.6 16V po remoncie silnika [2 miesiace wcześniej, koszt 1650zł] 1999 rocznik, kompletnie nic nie było do robienia, w 4 lata wymienione:
    - chłodnica,
    - sprzęgło
    - kable
    - akumulator
    - UPG
    - remont silnika 2 miesiace przed sprzedaniem

Jedyny mankament to rdza na prawym nadkolu, zapewne był bity i niechlujnie wstawiony błotnik itd. Nie wiem, kupiłem jako bezwypadek z Danii. Cena jaką dostałem to 1700zł. Kto go kupił, wygrał los na loterii - potrzebowałem pieniędzy i za tyle poszedł bo za więcej nie było chętnych.

Tak więc ja osobiście wierzę w tzw "okazje", oczywiście nie w okazje z komisów i od handlarzy...ale od zwykłych ludzi.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Auto
    156SW 2.4 175@218KM Powerd by Cinsoft.pl

Domyślnie

Ja bym nie dyskwalifikował auta ze względu na cenę.
    Sam kupiłem alfę sporo poniżej wartości rynkowej ale wiedziałem, że muszę parę rzeczy zrobić.
    Jak masz zdrową budę i silnik to resztę idzie ogarnąć.