Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Vdc & abs system failure

jacekpab
    Gość

Domyślnie Vdc & abs system failure

Witam,posiadam alfe romeo 147 z 2005 roku,mam następujący problem,gdy sprowadziłem samochód z zagranicy wszystko było w porządku nic się nie działo,ale klakson nie działał i znajomy mechanik przy naprawianiu coś źle ustawił i przy kręceniu kierownicą urwała się taśma airbag, została więc zmieniona i teraz jest problem cały czas wyskakują błędy VDC i ABS i nic z tym nie można zrobić błędy były kasowane już na komputerze oraz była robiona kalibracja ale nie pomogło dalej wyskakują błędy, dziwne jest to że po podłączeniu do komputera nic nie wykazuje awarii jakiegoś czujnika czy urządzenia niby wszystko jest ok ale błędy są, ABS nie działa nie wiem co mam dalej z tym robić, akumulator jest nowy więc to nie jest ta przyczyna, proszę was o pomoc może ktoś już z was miał objawy takie same jak ja, z góry dziękuje
    Ostatnio edytowane przez jacekpab ; 29-04-2012 o 19:36

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

- ilośc błędów zależy od tego jakim programem to robisz.
    - sprawdz ABS programem AlfaOBD, na pewno będą błędy C1112, C1101
    - problemy na magistrali CAN.
    - nalezy skasować błędy i/lub poprawić połączenie YAW.
    Ostatnio edytowane przez bubu321 ; 29-04-2012 o 19:16
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

jacekpab
    Gość

Domyślnie

Nie wiem bo to mechanik mi sprawdzał wiec on na pewno wie jakim programem,a te błedy to od wysokiego napięcia i niskiego napięcia akumulatora? Pisałem wcześniej że aku jest nowy

Paweł Żurawski
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jacekpab Zobacz post
    Witam,posiadam alfe romeo 147 z 2005 roku,mam następujący problem,gdy sprowadziłem samochód z zagranicy wszystko było w porządku nic się nie działo,ale klakson nie działał i znajomy mechanik przy naprawianiu coś źle ustawił i przy kręceniu kierownicą urwała się taśma airbag, została więc zmieniona i teraz jest problem cały czas wyskakują błędy VDC i ABS i nic z tym nie można zrobić błędy były kasowane już na komputerze oraz była robiona kalibracja ale nie pomogło dalej wyskakują błędy, dziwne jest to że po podłączeniu do komputera nic nie wykazuje awarii jakiegoś czujnika czy urządzenia niby wszystko jest ok ale błędy są, ABS nie działa nie wiem co mam dalej z tym robić, akumulator jest nowy więc to nie jest ta przyczyna, proszę was o pomoc może ktoś już z was miał objawy takie same jak ja, z góry dziękuje
    witam, ja miałem identyczny problem ale było to spowodowane słabym akumulatorem - po wymianie błędy przestały się pojawiać.

jacekpab
    Gość

Domyślnie

Problem rozwiązany wystarczyła kalibracja czujnika skrętu, ale poprzez przyrząd zwany examiner

GREGO
    Gość

Domyślnie

zauważyłem, ze u mnie pojawia się ten błąd gdy w jednym z kół jest za mało powietrza