Od jakiegos czsu zapala mi sie kontrolka wtrysku,po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie jest juz ok,silnik tez jakos dziwnie pracuje,jakos tak klepie jak by na trzy cylindry,ale nie zawsze bo czasem pracuje normalnie.
czy to wtryski do wymiany?
Od jakiegos czsu zapala mi sie kontrolka wtrysku,po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie jest juz ok,silnik tez jakos dziwnie pracuje,jakos tak klepie jak by na trzy cylindry,ale nie zawsze bo czasem pracuje normalnie.
czy to wtryski do wymiany?
Ikonka wtrysku sygnalizuje wiele awarii nie tylko wtryski ! Podłączyć komputer i będzie wiadomo. Może być przepływomierz, coś z egr itp
napewno nie przepłyomierz i nie egr , najtaniej zacznij kiedy filtr paliwa zmieniany ,odkręc odstojnik moze jest woda w co wątpię, wlej jakiś preparat do czyszczenia wtrysków i przegoń ją trochę,może sie wiesza wtrysk. a potem dopiero szukaj kosztów![]()
komp komp komp komp komp komp komp komp komp . Trzeba podlaczyc pod komp.. To nie auto z epoki 125p. kup kabel na poczatek i obadaj. Przyczyn moze byc wiele.
Wszyscy wierzą w kompa ,a 99% nie umie własciwie interpretować wyników![]()
przeplywka napewno nie bo juz jest po wymianie i wtedy tylko nie mial mocy.ZAczne od filtra paliwa bo rzeczywiscie zapomnialem zmienic przed zimą.Ostatnio leje v -power diesel ,podobno dobrze dziala na wtryski
A jak z temperaturą ??? Ja miałem tak jak termostat był zrypany po 10 km marchewa gasiłem gasła potem za następne 10 znowu . Po wymianie termostatu wszystko ok .
temperatura caly czas tak samo jak bylo wcesniej,najbardziej martwi mnie te klepanie silnika
Zrób z filtrem a potem się martw albo niepotem stp do czyszczenia wtrysków wtrysków
Ja miałem tak jak Maciek że przy zepsutym termostacie mi swieciła marchewa. Ale też jak mi zimą chłodnica lekko ciekła i się zapowietrzał układ chłodzenia to czasem mi się też świeciła