Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Pytanie dotyczące sprzęgła

Andrzej G
    Gość

Domyślnie Pytanie dotyczące sprzęgła

Witam, zamierzam kupić mito 1.4 105KM, przeczytałem sporo tematów dotyczących zakupu alfy i wiem że to trochę słaby silnik do tego auta ale jakoś będę musiał to przeboleć. Ostatnio miałem jazdę próbną i zaniepokoiło mnie trochę "krótkie" sprzęgło- po odpuszczeniu sprzęgła o około 2cm od podłogi auto już jedzie i wydaje się jakby tylko w przedziale 2-2,5cm było sprzęgło, nie ma w ogóle tzw. pół sprzęgła. W innych samochodach nie spotkałem się z czymś takim, zawsze sprzęgło nawet po wymianie na nowe zaczynało się te 3-4cm od podłogi i kończyło powyżej połowy. Mam się tym niepokoić czy wystarczy regulacja? Drugie pytanie czy klimatyzacja działa aż tak głośno w porównaniu z innymi autami? Pozdrawiam i przepraszam jeśli pytanie jest trochę dziwne.

Link do auta gdyby ktoś miał coś do powiedzenia o tym modelu: http://otomoto.pl/alfa-romeo-mito-1-...C23357122.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Za pół roku będę wymieniał mojego diesla z kosmicznie mocnym silnikiem 135KM 385Mm. Rok starszy z udokumentowaną historią w ASO. No i ten kolor. Rosso Alfa! Cena troszkę będzie wyższa, ale za to przyjemność gwarantowana. U mnie Sprzęgło chodzi tak jak trzeba (wymienione na nowe).

Andrzej G
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    Za pół roku będę wymieniał mojego diesla z kosmicznie mocnym silnikiem 135KM 385Mm. Rok starszy z udokumentowaną historią w ASO. No i ten kolor. Rosso Alfa! Cena troszkę będzie wyższa, ale za to przyjemność gwarantowana. U mnie Sprzęgło chodzi tak jak trzeba (wymienione na nowe).

Na tę chwilę chyba zdecyduje się na bardziej przyziemne auto- a i boję się przesiadki z poprzedniego auta na tak słaby silnik na alfę poczekam jeszcze chwilę. Więc może rzeczywiście będę zainteresowany

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Geordie
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

U mnie sprzęgło w MiTo chodzi normalnie (subiektywna ocena w porównaniu z autami klasy kompakt i klasy B). Na pewno jest lepsze od tego w VW Polo IV.
    A co do głośności klimatyzacji (mam automatyczną) to na porównywalnych obrotach nie jest głośniejsza choćby od Toyoty Auris, czy Forda Focusa.