Witam!!! Proszę o informacje jak powinien być zbudowany korek cieczy chłodzącej, u mnie jest sam korek i rurka. Nurtuje mnie czy były tam montowane jakieś zaworki od ciśnienia lub podobne, czekam na odpowiedż i pozdrawiam!!!
Witam!!! Proszę o informacje jak powinien być zbudowany korek cieczy chłodzącej, u mnie jest sam korek i rurka. Nurtuje mnie czy były tam montowane jakieś zaworki od ciśnienia lub podobne, czekam na odpowiedż i pozdrawiam!!!
ja tez mam korek i rurkę
dlaczego Cię tak to zaintrygowało?
kostruktorzy pomyśleli o wszystkim haha![]()
u wejścia rurki do korka jest zawór.
aha dzieki za info u mnie nie ma takiego zaworka czyli czeka mnie wymiana, bo moj problem polega na tym że jak sie zatrzymam pod gorke to wycieka mi plyn chłodzący...
Może masz po prostu za dużo płynu? Jak to wygląda na podziałce? Jeśli weźmiesz korek do góry nogami powinien być czarny dekielek jeśli tak jest to masz zaworek.
ten zawór przepuszcza płyn kiedy ciśnienie płynu jest ponad 12 bar. być może ktoś go kiedyś go wyrwał lub złamał i stąd ten problem . kup zbiorniczek na alledrogo i spokój.
z tym 12 bar to sie sporo pomyliłeśtaniej bedzie kupić korek
![]()
Nie wiem co tam musiał robić żeby to urwać prędzej korek od innej fury niż urwany. Można to zrobić jedynie celowo inaczej nie widzę rozwiązania. 12 barów to korek by poszedł z gwintem ha ha![]()
Korek jest orginalny, ale uszkodzony i nigdy nie zalewam plynem na max tylko na 3/4 ale to wystracza zeby na wzniesieniu płyn sie rozlewał i faktycznie te 12 barów to wyrwany korek z gwintem i przez maske by pszedłw ASO korek z rurka i zaworkiem 44zl
![]()