Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Hak Alfa 156

Alfista 156
    Gość

Domyślnie Hak Alfa 156

Witam!!!
    Mam pytanie dotyczące montażu haka holowniczego do alfy 156 (sportwagon)
    Czy jestem w stanie zamontować go sam ?Jeśli tak to prosił bym o przybliżenie
    sposobu montażu haka .

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002
    Mieszka w
    Gniezno
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9JTD 110KM

Domyślnie

żadna filozofia, w instrukcji obsługi auta sa rysunki, z hakiem pewnie tez dostaniesz instrukcjie, jedynie ze światłami moze być problwm bo postojóki trzeba umiejętnie obejsc

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Serock/Bydgoszcz
    Auto
    156 2,4 JTD CF2, 159 1,9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał slider2002 Zobacz post
    żadna filozofia, w instrukcji obsługi auta sa rysunki, z hakiem pewnie tez dostaniesz instrukcjie, jedynie ze światłami moze być problwm bo postojóki trzeba umiejętnie obejsc
    Odkopuję, bo przymierzam się do założenia haka.

1. Czy przed liftem trzeba obejść tylko postojówki?
    2. Resztę mogę dać bezpośrednio w istniejąca instalację?
    3. Czy hak do sedana pasuje do SW? Tu krążą różne opinie w sieci.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    156 2,0 TS SS '00

Domyślnie

Mam kilka pytań odnośnie montażu haka w AR 156 2.0 TS Selespeed, sedan, 2000r.
    1. Zamierzam kupić hak, najlepiej demontowany, by nie cierpieć na ból piszczeli Znalazłem ofertę Auto-Hak ze Słupska, nr kat. AL 34A, polecacie? Nie ma jakiś przeciwwskazań do Selespeed?
    2. Czy znacie jakiegoś innego producenta, który jeszcze produkuje haki demontowane do AR156, ale z możliwością zablokowania na klucz? Czasami muszę pozostawić samochód z przyczepą na noc gdzieś poza domem, więc chociaż utrudnił bym w ten sposób kradzież przyczepy U producenta tego (Auto-Hak), oprócz wskazanej przeze mnie wersji horyzontalnej jest też, ale już do innych samochodów możliwa wersja wertykalna, te haki już mają możliwość blokady kluczem... Do AR156 takiej wersji ten producent nie przewidział, a szkoda. Być może inni producenci przewidzieli taką opcję, tylko ja nie mogę tego znaleźć. Słyszał ktoś kiedyś coś?
    3. Mam zamiar montować jak w poprzednich samochodach instalację 13-PINową, tak aby było światło cofania, oświetlenie wnętrza przyczepy i możliwość doładowania akumulatora przyczepy. W związku z tym, czy do wiązki muszę dokupić jakiś moduł - koszt u producenta jak wyżej chyba 230zł (szok)? Z tego co wiem, w wersji na 7-PINów, wystarczy kabel od aku z plusem i przekaźnik z sygnałem od lampy, reszta oświetlenia z lamp i przekaźnika nie trzeba, prawda to?
    Czy do wersji 13-PINowej muszę jeszcze założyć dodatkowy przekaźnik na światło cofania? Oświetlenie wnętrza i ładowanie aku przyczepy rozumiem, że już osobne kable od aku, bez powiązania z lampami, więc chyba przekaźników nie trzeba?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	aut_nowy_poprawka.gif
Wyświetleń:	12
Rozmiar:	76.6 KB
ID:	193501  

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia