Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Temat: Kupno Alfy 147 do około 19 tysięcy.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Alfa Romeo 147 FL Distinctive 1.9 JTDm

Domyślnie Kupno Alfy 147 do około 19 tysięcy.

Witam wszystkich serdecznie, jako że jestem nowy na forum.
    Otóż jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem Matiza Joy z 99r. Po około 2 lat zbierania funduszy , udało mi się wydłubać 19 tysięcy na nowy samochód. Wybór padł na Alfę 147, pewnie dlatego że zakochałem się w tym aucie ponieważ miałem przyjemność jeździć takim w pełnej wersji wyposażeniowej i super dynamicznym silnikiem 140ps JTDm. Chciałbym aby autko było z 2003r+ , no i najchętniej z jak najlepszym wyposażeniem. Głównie zależy mi na climatronicu , 3-drzwiowa bądź 5-drzwiowa, no i koniecznie diesel (najlepiej 140km) no i wypadałoby by miał w miarę znośny przebieg. Autem nie będę jeździł zbyt dużo, dojazdy na uczelnie , sporadyczne wypady po 60km, myślę że około 6-7kkm rocznie. Alfa będzie mi służyła conajmniej przez 3 lata.

Miałem możliwość kupna jednej po lifcie z Włoch za śmieszne pieniądze, ale niestety się nie udało. Dlatego też zacząłem się rozglądać po allegro, kilka Alf przykuło moją uwagę mianowicie:
    -http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-dis...C23405916.html -> Bardzo ładna, po lifcie, niezły rocznik, znośny przebieg, piękny środek. Niestety niepokoi mnie coś niska cena jak na 147 po lifcie, może ktoś się wypowie?
    -http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-wer...C19213105.html -> Tu z kolei ciągnie mnie niesamowite wyposażenie, nawigacja, climatronic, skóra, 140 kucy pod maską no i super felga.

Może ktoś ma też jakieś własne propozycje tzw. pewniaków . Jestem jak najbardziej otwarty również na auta lekko bite, ponieważ mam warunki by go "ulepić" gdyż szwagier jest lakiernikiem oraz blacharzem.
    Pozdrawiam serdecznie, Michał.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał Astin Zobacz post
    myślę że około 6-7kkm rocznie
    Dosyć dziwne aby przy takich przebiegach kupować diesla

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Raczej szukaj nie bitych wbrew pozorą może auto być przekoszone problem z geometrią itp. A 2 auto sprzedasz jako bite i nikogo nie przekonasz że masz rację- tak myśle. Ta granatowa bardzo ładna. Przy zakupie warto podjechać alfa do aso lub do diagnisty by sprawdził ją pod kątem technicznym a aso podepną pod kąpa i sprawdzą wszystko. Ja nie robię więcej jak 15000 rocznie i mam diesla, chodzi o to by silnik był dogrzany nie zapalamy 500 m jazdy i gasimy-to go zabija.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość
    Auto

Domyślnie

Diesel głównie z tego względu, że kolega ma 2.0 TS Selespeed i strasznie na nią marudzi, a ponoć JTDki bardzo przyjazne, szwagier ma Stilo 1.9 JTD i nic się tam złego nie dzieje.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Ale v8 a nie v16 w Alfie nie cieszy sie ten silnik uznaniem chyba za bardzo bardziej awaryjny jest

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

JTD niedoceniony a zarazem najlepsza jednostka ewer!!! wysoka kultura pracy!! a ts .... niech się wypowiedzą ci którzy mają.Ja miałem i dlatego zmieniłem

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Zamość
    Auto

Domyślnie

Kuszą te alfy, nie powiem że nie. Ta druga kusi felgami i nawigacją, aczkolwiek szwagier twierdzi że jest malowana więc pewnie była bita, co o niej sądzicie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

Kolego to że jest malowana nie świadczy że była bita
    Przed Alfa miałem vectre b i całą ją pomalowałem bo była porysowana i podrapana ale nie była bita wiec to że malowana to na to nie patrz byle szpachli nie było ale co Ci przeszkadza ze ktoś sobie pomalował może go ktoś przerysował na parkingu miał kasę lub AC i zrobił

A co do tej navigo żeby działała trzeba karte chyba jakąs tam wlozyc chyba nie znam sie na tym

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    AR 147 1,9 JTDM

Domyślnie

Witaj Astin,
    na sobotę jestem umówiona ze sprzedającym oglądać tę pierwszą, której link wkleiłeś. O ile jej nie sprzeda. Dam znać, co i jak z grubsza.
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar dadasiek
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    :-)

Domyślnie

Cytat Napisał Sebek2442 Zobacz post
    A co do tej navigo żeby działała trzeba karte chyba jakąs tam wlozyc chyba nie znam sie na tym
    Nie trzeba żadnej karty, tylko płytkę z NAVI (http://www.navigation.com/is-bin/INT...gationMenu=YES)

Jednak nie ma co nastawiać się na cuda. Zwykła navi, która pokaże trasę i to wszystko

Osobiście brałbym tą przed FL. Świetne wyposażenie, Pakiet TI...
    A za oszczędzone pieniądze robisz pakiet startowy plus dopieszczanie no chyba że sprzęgło/dwumas/zawiecha jest do roboty.

pozdrawiam,
    Adam