Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Temat: Montaż fabrycznych ksenonów

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    pol

Domyślnie Montaż fabrycznych ksenonów

Mam zamiar zmieniać przednie lampy i chciałbym je zmienić właśnie na ksenony, teraz mam normalne soczewki jak to w 166 bywa. I mam pytanie czy to w ogóle da rade zamienić lampy, czy trzeba przerabiać jakoś instalację?? bo wtyczki są na pewno inne, no i jeszcze jedno, czy nowa lampa razem z tą całą przetwornicą mi się zmieści?? proszę o jakieś info lub wskazówki czy tak da radę aaaa i jeszcze w necie znalazłem taką centralkę, czy ją też trzeba by było dokupić??
    http://aukcje.gazeta.pl/show_item.php?item=385410310
    AR Cento Sessanta Sei 2,4 JTD 150 KM silver + FULL

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wojsaw
    Mieszka w
    Kołbaskowo/Szczecin
    Auto
    AR 166 3.0 V6

Domyślnie

:shock: Po co całe lampy ja kupiłem cały zestaw za jakieś 200 zł. montaż 30 min. z przerwą na kawę :wink: bez wymiany końcówek.

Mieszka w
    pol

Domyślnie

a masz może jakieś namiary na te lampy??? tzn. na ten zestaw

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

www.allegro.pl poszukaj w zarowkach do auta tam beda komplety....HID-y oczywiscie

Mieszka w
    pol

Domyślnie

niestety HIDy mnie nie interesują, gdyż mam bardzo ciemne już klosze i odbłyśniki w lampach,i chciałbym całe lampy wymienić, najlepiej na ksenony

RafiBB
    Gość

Domyślnie regulacja reflektorów ksenonowych

Witam. Mam pytanie: czy podczas regulacji ksenonów należy ustawić im położenie "zerowe" poprzez Examiner? I w jakiej kolejności należy wykonać poszczególne czynności?
    Pytanie drugie: posiada ktoś ten mały łącznik przegubowy, którym połączony jest wahacz z czujnikiem położenia?

lacky
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał barcik
    niestety HIDy mnie nie interesują, gdyż mam bardzo ciemne już klosze i odbłyśniki w lampach,i chciałbym całe lampy wymienić, najlepiej na ksenony
    zaloz HIDy gwarantuje ze bedzie dzialac super.odbylysniki nie maja znaczenia gdyz 166 na krotkich ma soczewki umnie dzialaja super i jestem bardzo z nich zadowolony.jedyne co musisz podjechac na stacje diagnostyczna zeby ci swiatla ustawili koszt ok 15zl .orginalne ksenony kosztuja kupe kasy nawet uzywane i w dodatku nieweim jak jest z instalacja .jesli zdecydujesz sie na HIDy to zaloz 6000k idealnie pasuja nie sa ani za mocne ani za slabe.dodam iz uzytkuje moje HIDy od prawie roku i nic sie nie dzieje z nimi.

Użytkownik Romeo Avatar Garos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Opel Astra III 1.7CDTI Caravan

Domyślnie

Muszę przyznać iż ciekawy i kuszący pomysł.A czy ktoś jeszcze może ma w swojej 166 zamontowane HID-y,czy faktycznie nic się nie dzieje? Kiedyś czytałem gdzieś w necie iż do świateł ksenonowych powinny być spryskiwacze,ja akurat nie mam zamontowanych.
    I jeszcze jedna sprawa,czy jest to legalne w sensie dopuszczone do ruchu ? Nie mam zamiaru dostać mandatu.

... a to moja historia AR : 155 2.0 TS, 164 3.0 V6, 166 2.4 JTD

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    Muszę przyznać iż ciekawy i kuszący pomysł.A czy ktoś jeszcze może ma w swojej 166 zamontowane HID-y,czy faktycznie nic się nie dzieje? Kiedyś czytałem gdzieś w necie iż do świateł ksenonowych powinny być spryskiwacze,ja akurat nie mam zamontowanych.
    Jesli ksenony są montowane orginalnie to mają spryskiwacze ja tak mam

Alfa i jej ochroniarz

Bart77
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Garos
    I jeszcze jedna sprawa,czy jest to legalne w sensie dopuszczone do ruchu ? Nie mam zamiaru dostać mandatu.
    Właśnie cały szkopuł w tym, że samochod z xenonami musi mieć spryskiwacze i automatyczną regulację wysokości świateł. HID-y są nielegalne, możesz za nie dostać mandat i stracić dowód rejestracyjny, na każdym przeglądzie rejestracyjnym musisz dawać w łapę a przede wszystkim oślepiasz tym innych kierwców. Wiem, wiem, teraz wszyscy zaczną pisać, że to nieprawda bo wystarczy dobrze wyregulować ale co w przypadku kiedy zapakuje się bagażnik albo z tyłu usiądą trzy osoby? Będą na 100% świeciły innym po oczach.
    Moim zdaniem jeśli xenony to tylko i wyłącznie wymiana całych lamp na oryginalne.